bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 13 de setembre de 2017

Prenen possessió els nous càrrecs diocesans i parroquials del bisbat

Prenen possessió els nous càrrecs diocesans i parroquials del bisbat
Prenen possessió els nous càrrecs diocesans i parroquials del bisbat
La seu del Bisbat de Girona ha acollit avui dijous al matí l’acte de presa de possessió dels nous càrrecs diocesans i parroquials, en un acte presidit pel bisbe Francesc Pardo i la resta de membres de la Cúria. En el seu parlament, el bisbe s’ha adreçat especialment als nous rectors, als quals ha volgut expresar el seu agraïment “a la disponibilitat" amb la qual han acceptat la missió pastoral confiada, alhora que els ha recordat que “sou enviats a nous camps com a sembradors i a noves comunitats com a pastors”, fet que els ha de permetre, ha dit el bisbe, “agafar nou alè per continuar la missió confiada des del dia de l’ordenació”.

Els nous càrrecs, que van ser nomenats el passat mes de juliol, han entrat en vigor avui i figuren detallats a continuació:

Mn. Martirià Brugada i Clotas és el nou rector de Lloret de Mar, substituint Mn. Josep M. Castellà i Marcet, que s’ocuparà de les parròquies d'Anglès, Bonmatí, Constantins, Sant Julià del Llor i Sant Martí Sapresa.

Mn. Miquel Àngel Ferrés i Fluvià, actual rector, entre d'altres, de la parròquia de la Immaculada Concepció i Sant Pau de Figueres, ho serà també de les parròquies del Bon Pastor, Sant Pere, la Sagrada Família i Vilatenim de la mateixa ciutat, a més de les de Llers i Pont de Molins. El fins ara rector d'aquestes parròquies –Mn. Josep Taberner i Vilar-, serà l’administrador parroquial de Begur, Pals i Regencós, i encarregat d'Esclanyà. I Mn. Rafel Felipe i Freije, actual rector de Palafrugell, Mont-ràs i Llofriu, ho serà també de Torrent.

Mn. Joan Pujol i Prat és el nou rector de les parròquies de la Mare de Déu dels Àngels i de Santa Maria Assumpta de Sant Feliu de Guíxols, en substitució de Mn. Narcís Ponsatí i Prujà, que amb la seva jubilació canònica de rector passa a ser el capellà de la comunitat de les Germanetes dels Pobres de Girona.

Així mateix, Mn. Joan d'Arquer i Terrasa, a més de les responsabilitats parroquials que té actualment i que continuarà desenvolupant, és també el nou rector de Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilanova de la Muga, parròquies de les quals ja n'era fins ara l'administrador parroquial. La mateixa situació es dona amb Mn. John William Candelo i Perea, a partir d'ara rector de Cantallops, Capmany, Espolla, la Jonquera, Masarac, Mollet de Peralada i Sant Climent Sescebes; i amb Mn. Miquel Oliveras i Coll, rector de Besalú, Beuda, Dosquers, Lligordà, Maià de Montcal, la Miana, Montagut, Oix, Sant Jaume de Llierca i Segueró. En ambdós casos ja n'eren fins ara els administradors parroquials. Mn. Miquel Oliveras a més serà encarregat de Fares i el Mor i Ossinyà.

D'altra banda, Mn. Cinto Busquet i Paredes, serà l'administrador parroquial de Calella. I Mn. Manuel Valls i Serra, adscrit amb facultats de vicari a les parròquies del Bon Pastor, la Immaculada Concepció i Sant Pau, Sagrada Família, Sant Pere, Santa Maria i Vilatenim de Figueres, Fortià, Llers, Pont de Molins, Riumors i Vila-sacra.

Mn. Joan M. Amich i Raurich, actual rector de Santa Maria de la Bisbal, assumeix també l'administració parroquial de Fontclara, Palau-sator i Sant Feliu de Boada, que afegeix als altres càrrecs parroquials que ja desenvolupa. Per la seva banda, Mn. Josep Farrerons i Fugarolas, serà diaca al servei de les parròquies d'Anglès, Bonmatí, Constantins, Sant Julià del Llor i Sant Martí Sapresa, i la Cellera de Ter (també estarà al servei de Sant Pere d'Osor i Santa Maria del Coll del Bisbat Vic, amb el corresponent nomenament del bisbe d'aquella diòcesi).

A més dels nomenaments parroquials, també han pres possessió altres nomenaments no parroquials com el de Mn. Josep Puig i Bofill, nou arxipreste de l'Alt Empordà Marina; la Srta. Pilar Pina i Espinosa, nova delegada episcopal per a la Vida Consagrada en substitució de Mn. Ramon Alventosa i Montfulleda, que serà el consiliari d'aquesta mateixa delegació. Finalment la Gna. Cristina Masferrer i Felip serà la vicedelegada episcopal de Pastoral de la Salut i el Sr. Xavier Roca i Bas, secretari tècnic de la delegació de Mitjans de Comunicació Social.

Fotos a la Galeria Fotogràfica
Cerca
Historial
imatge fons bottom