bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 21 de maig de 2018

Més de 1.200 joves cristians de Catalunya i les Balears participen a l'Aplec de l'Esperit

Més de 1.200 joves cristians de Catalunya i les Balears participen a l'Aplec de l'Esperit
Més de 1.200 joves cristians de Catalunya i les Balears participen a l'Aplec de l'Esperit
Tortosa i Sant Carles de la Ràpita van acollir, aquest passat cap de setmana del 19 i 20 de maig, la 12a edició de l’Aplec de l’Esperit, una trobada que va reunir més de 1.200 joves cristians provinents de les diòcesis amb seu a Catalunya i les Balears, una trentena dels quals del nostres bisbat, encapçalats pel delegat de Joventut, Mn. Jordi Callejón. “És una alegria poder acollir-vos a tots els joves dels altres bisbats de Catalunya” – va afirmar Mons. Enric Benavent, bisbe de Tortosa, en l’acte d’acollida al Parc Teodor González – “És per a nosaltres la primera vegada que celebrem l’Aplec: és un repte, però sobretot una il·lusió”. Benavent va voler destacar la participació de 200 voluntaris tortosins en l’organització de l’Aplec i la immensa ajuda que això suposa per unir els joves de la seva diòcesi i també els de tot Catalunya: “Ens ajuda a conèixer els joves de tots els bisbats, a compartir un dia la nostra fe, i això penso que per als joves és important, perquè aquestes trobades els descobreixen a molts d’ells que no estan sols”.

En la mateixa línia s’expressava Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i responsable de la Pastoral de Joventut de la Conferència Episcopal Tarraconense: “És un estímul important, sobretot per aquests nois i noies que són de pobles, que es troben a vegades molt sols, en petits grups, que les parròquies estan d’alguna manera envellides... Adonar-se que hi ha molts joves que creuen en Jesús com ells, de la seva edat, que participen de les seves inquietuds, i de les seves aficions... Això és coratge i ànims per a ells”.

Dissabte a Tortosa
Durant el matí els joves van anar arribant al Parc de Teodor González. Allà els esperava la música de DJ NIRA, que els va fer ballar des del primer instant. Tot seguit l’Associació Cultural 4més1 i els Gaiters de l’Aguilot els van fer ballar danses tradicionals, i van veure l’espectacle del Mag Cesc Vives. L'acte de benvinguda va començar de forma oficial amb l'espectacle dels abanderats de la Festa del Renaixement, que es celebra a Tortosa cada mes de juliol. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, va donar la benvinguda als joves: “Ens hem implicat moltíssim, perquè considerem que és un esdeveniment molt important per a la ciutat. Hem volgut mostrar què és la ciutat de Tortosa a tots els qui han vingut de fora i els
hem ensenyat part de la nostra cultura”. El matí va cloure amb el drama El bar de Sicar, inspirat en la història de la samaritana que buscava saciar la seva set de felicitat bevent dels pous que el món li oferia, i amb tots els joves cantant plegats l'himne de l'Aplec, composat pel grup de música cristiana Canta la teva fe.
A la tarda els 700 adolescents es van separar dels grups d’universitaris, i es van dirigir cap al parc de la Universitat Rovira i Virgili. Allà van anar a trobar cinc pous que contenen diferents aigües, com l’aigua de la llibertat, del poder o de la imatge. Joves disfressats de personatges famosos com El llop de Wall Street, Kim Jong Un o una youtuber famosa els animaven a beure d’aquesta aigua, a partir de jocs i de molt d'humor. Al final uns joves van donar el seu testimoni de com ells van beure d’un dels pous i no van ser feliços. El drama Lifehouse everything i les paraules del bisbe Antoni Vadell recordant que Jesús té set d'ells van cloure aquella tarda. Mentrestant, els universitaris havien fet una gimcana per la ciutat, abans d'arribar a diversos punts de la ciutat on van poder escoltar i fer preguntes a testimonis que van explicar-los com van descobrir quina era la seva vocació.

Eucaristia de l’Aplec de l’Esperit
Dissabte a la tarda la Catedral de Tortosa es va omplir de joves, alhora que molts adults van voler compartir amb els joves aquesta Eucaristia, presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i concelebrada per tots els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya i Balears, a excepció, per raons de salut, del bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés. Durant l’homilia, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va plantejar als joves quatre preguntes: “De què teniu set, estimats joves? Teniu set de ser feliços? Teniu set de posar el vostre gra de sorra en aquest món? Teniu set, de veritat, de seguir Jesús? Teniu set de sentir-vos estimats com mai ningú us ha estimat, o estimar d’una manera incondicional, sense reserves, sense pretensions i dobles intencions? Doncs, no ho dubteu, deixeu-vos estimar per Jesús, obriu-li el cor, obriu-li la vida i deixeu que el seu esperit, l’Esperit Sant, que avui estem esperant, faci meravelles amb vosaltres. Si ho feu no us en penedireu mai”.

“Cantarem i lloarem a Déu junts!”
Així es va presentar una de les millors bandes de música cristiana de lloança del món, el grup britànic Worship Central, autèntica estrella de la nit de l’Aplec de l’Esperit, a la zona de concerts del Seminari de Tortosa. Els joves van seguir i cantar les lletres de les cançons de lloança a Déu amb una pantalla situada al darrera de l’escenari. “Penseu en una persona que vulgueu que tingui Déu, i pregueu per ella en aquest moment”, va proposar en un moment del concert el cantant, Luke Hellebronth. Oració, ball i cant es van anar alternant naturalment al concert, que va ser precedit per una sessió de música disco de DJ Nira, i que va acabar amb una estona d'adoració al Santíssim, acompanyada musicalment per Worship.cat, que va cloure amb tots els joves saltant al ritme de la cançó Et seguiré.

Diumenge a Sant Carles de la Ràpita
Diumenge els joves es van traslladar al Passeig marítim de Sant Carles de la Ràpita. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, va presidir una celebració en què el delegat de joventut del Bisbat de Solsona, Marc Trull, va fer la catequesi. Els joves van renovar les promeses baptismals al Parc del Garbí. Amb els parlaments del bisbe de Girona, Francesc Pardo, del bisbe de Tortosa, Enric Benavent, i del director del Secretariat Interdiocesà de Joventut, Bruno Bérchez, es va cloure l’Aplec. En la seva intervenció, el bisbe de Girona va recordar als presents que "cadascú de vosaltres sou únics, irrepetibles. #Cristéslavida vol dir que per a Ell sou el més important". Finalment, va reclamar-los que “Crist us necessita, l’Església us necessita, la societat us necessita: no ens abandoneu”. Una mascletà i l’himne de l’Aplec, Crist és la vida, van posar punt i final a aquest 12è Aplec de l’Esperit.
Cerca
Historial
imatge fons bottom