bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 18 de juny de 2018

Actes amb motiu dels 400 anys de la presència dels Caputxins a Arenys de Mar

Actes amb motiu dels 400 anys de la presència dels Caputxins a Arenys de Mar
Actes amb motiu dels 400 anys de la presència dels Caputxins a Arenys de Mar
Seguint amb els actes de commemoració de l’Any Caputxí que se celebra aquest 2018 a Arenys de Mar amb motiu dels 400 anys de l’arribada dels frares a la vila, el passat dimecres 13 de juny a la tarda es va presentar, a l'antic menjador del convent, el documental “Caputxins d’Arenys: 400 anys”, realitzat per la productora Animaset. El documental, d’uns 30 minuts de durada i dirigit per Jordi Roigé, narra la història dels caputxins a la vila així com el dia a dia de la comunitat, punt de referència d’aquesta orde a Catalunya.

Finalitzada la presentació va tenir lloc la Missa en honor a Sant Antoni de Pàdua, que va ser presidida pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo. En la seva homilia, el bisbe va lloar la figura del sant i va recordar que “el poble l’escoltava perquè parlava un llenguatge entenedor amb la paraula i l’exemple de la seva vida”. Alhora, va agrair la presència dels caputxins a Arenys: “Ha estat un regal de Déu per aquesta vila i per als pobles de l’entorn”. “La vida i acció de la comunitat seguint les petjades de sant Francesc ha estat i és un senyal de fraternitat, de pregària, d’acolliment, d’austeritat, d’atenció als més pobres, de servei a l’Església en la pastoral de les parròquies”, va destacar també.

En el transcurs de la celebració es va fer la tradicional benedicció dels pans de Sant Antoni, que a continuació es van repartir entre els assistents.


Fotografia: Xavi Salvanyà
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA