bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 24 de maig de 2019

Ajuda a l'Església Necessitada presenta a Girona l’Informe de Llibertat Religiosa a Món

El 61% de la població mundial viu en països on no es respecta la llibertat religiosa. Això significa que 6 de cada 10 persones al món no poden expressar la seva fe amb total llibertat. Aquesta és una de les principals conclusions de l' "Informe de Llibertat Religiosa al Món" que ha presentat a nivell internacional la fundació de la Santa Seu Ajuda a l'Església Necessitada, i que ahir dijous es va donar a conèixer al Casal Bisbe Cartañà de Girona de la mà de Marta García Campos, membre del comitè internacional de Llibertat Religiosa d'aquesta fundació, i del sacerdot xinès P. Pablo Liu. Va presidir l'acte el bisbe Francesc.
L'estudi analitza a 196 països de tot el món i per a tots els credos, el grau de compliment d'aquest dret a la llibertat religiosa recollit a l'article 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans. De tots els països del món, en 38 d'ells es cometen violacions importants de la llibertat religiosa. En 21, hi ha persecució, en alguns casos fins a la mort i en 17 d'ells, discriminació, per les creences religioses. Arran de les dades d'aquest informe, es calcula que 327 milions de cristians viuen en països on hi ha persecució religiosa i 178 milions en països on es discrimina per seguir una religió.
L' Informe de Llibertat Religiosa al Món revela que, als pitjors països per viure la fe, la situació ha empitjorat en els últims anys. Per tant, a nivell global, la llibertat religiosa està en retrocés. La dada positiva de l'informe de 2018 és l'evolució favorable de la llibertat religiosa tant a Síria com a l'Iraq. Una vegada derrotat militarment l'ISIS, les minories religioses han començat a tornar als seus llocs d'origen.

Cerca
Historial
imatge fons bottom