bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 10 de febrer de 2020

Setmana de la Bíblia i Diumenge de la Paraula a l'església del Carme de Girona

Sota el lema «Els obrí el sentit de les Escriptures» (Lc 24,45), del 26 de gener a l’1 de febrer es va celebrar la 4a edició de la Setmana de la Bíblia, on enguany s’hi ha sumat el Diumenge de la Paraula, una commemoració instituïda pel papa Francesc el passat setembre. L’acte central a la nostra diòcesi va tenir lloc el dissabte dia 1 a l’església del Carme de Girona. En la seva intervenció, el bisbe Francesc va assegurar que l’exhortació del Papa és una invitació per tal que “la Paraula de Déu sigui la paraula que orienti, il·lumini i enforteixi la nostra vida”. “Ens cal ser molt més acollidors de la Paraula”, va afirmar el bisbe, alhora que va oferir alguns suggeriments, com tenir la Bíblia o el Nou Testament com a llibre de capçalera o escoltar amb atenció les lectures durant les celebracions.

A continuació va ser el torn de Joaquim Malé, biblista i professor de l’ISCRG, qui va remarcar “la importància majúscula que té la Bíblia en la vida cristiana”. Malé va fer una síntesi del conjunt de llibres que componen “la gran biblioteca del Poble de Déu”, expressió amb què va definir la Bíblia, alhora que va remarcar “la seva rellevància en el dia a dia de cada persona fidel a la Paraula”. La trobada va cloure amb la celebració de la missa de vigília de la Candelera, que va ser presidida pel bisbe.

La Setmana de la Bíblia és promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, l’Abadia de Montserrat i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana, i compta amb el patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense. L’objectiu és enfortir la presència del text bíblic en les parròquies i comunitats, a refermar l’adhesió cordial a la Paraula i a mostrar els tresors continguts en el text revelat. 

Cerca
Historial
imatge fons bottom