bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 30 d'abril de 2020

Mes de maig: Carta del Papa sobre el Rosari i dues pregàries a la Mare de Déu

Aquesta és la versió catalana de la Carta del Sant Pare Francesc del 25 d’abril de 2020 i les dues pregàries a la Mare de Déu que envia a tots els fidels per al mes de maig de 2020.

CARTA DEL SANT PARE FRANCESC a tots els fidels per al mes de maig de 2020

Benvolguts germans i germanes:

S’aproxima el mes de maig, en el qual el poble de Déu manifesta amb particular intensitat el seu amor i devoció a la Mare de Déu. En aquest mes, és tradició resar el Rosari a casa, amb la família. Les restriccions de la pandèmia ens han “obligat” a valoritzar aquesta dimensió domèstica, també des d’un punt de vista espiritual.

Per això, he pensat  proposar-vos a tots que redescobrim la bellesa de resar el Rosari a casa durant el mes de maig. Vosaltres podeu triar, segons la situació, resar-lo junts o de manera personal, apreciant allò més bo d’ambdues possibilitats. Però, en qualsevol cas, hi ha un secret per fer-lo: la senzillesa; i és fàcil trobar, fins i tot a Internet, bons esquemes de pregària per seguir.

A més, us ofereixo dos textos de pregàries a la Mare de Déu que podeu recitar al final del Rosari, i que jo mateix diré durant el mes de maig, unit espiritualment a vosaltres. Els adjunto a aquesta carta perquè estiguin a disposició de tothom.

Benvolguts germans i germanes: contemplar junts el rostre de Crist amb el cor de Maria, la nostra Mare, ens unirà encara més com a família espiritual i ens ajudarà a superar aquesta prova. Resaré per vosaltres, especialment pels qui més pateixen, i vosaltres, si us plau, pregueu per mi. Us ho agraeixo i us beneeixo de cor.

Roma, a Sant Joan del Laterà, 25 d’abril de 2020. Festa de sant Marc, evangelista.

FRANCESC

 

Pregària 1

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança.

Nosaltres ens confiem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la creu vau ser associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció. Amén.

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

 

Pregària 2

«Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu».

En la dramàtica situació actual, plena de sofriments i angoixes que oprimeixen el món sencer, acudim a vós, Mare de Déu i Mare nostra, i cerquem refugi sota la vostra protecció.

Oh Verge Maria, gireu envers nosaltres els vostres ulls misericordiosos en aquesta pandèmia de coronavirus, i consoleu els qui es troben confosos i ploren per la pèrdua d’éssers estimats, a vegades enterrats d’una manera que fereix l’ànima. Sostingueu aquells que estan angoixats perquè, per evitar el contagi, no poden estar prop de les persones malaltes. Infoneu confiança als qui viuen en el temor d’un futur incert i de les conseqüències en l’economia i en el treball.

Mare de Déu i Mare nostra, imploreu al Pare de misericòrdia que aquesta dura prova acabi i que tornem a trobar un horitzó d’esperança i de pau. Com a Canà, intercediu davant del vostre Fill Diví, demanant-li que consoli les famílies dels malalts i de les víctimes, i que obri els seus cors a l’esperança.

Protegiu els metges, els infermers, el personal  sanitari, els voluntaris, que en aquest període d’emergència combaten a primera línia i arrisquen les seves vides per salvar-ne d’altres. Acompanyeu el seu heroic esforç i concediu-los força, bondat i salut.

Mantingueu-vos al costat dels qui assisteixen, nit i dia,  els malalts, i dels preveres que, amb sol·licitud pastoral i compromís evangèlic, procuren ajudar i sostenir tothom.

Verge Santa, il·lumineu l’enteniment dels homes i dones de ciència, perquè trobin les solucions adequades i es venci aquest virus.

Assistiu els líders de les nacions, perquè actuïn amb saviesa, diligència i generositat, socorrent als qui no tenen el més necessari per viure, planificant solucions socials i econòmiques de llarg abast i amb un esperit de solidaritat.

Santa Maria, toqueu les consciències perquè les grans sumes de diners utilitzades en la incrementació i en el perfeccionament d’armaments siguin destinades a promoure estudis adequats per a la prevenció de catàstrofes similars en el futur.

Mare amantíssima, feu créixer en el món el sentit de pertinença a una única i gran família, prenent consciència del vincle que ens uneix a tots, perquè, amb un esperit fratern i solidari, sortim en ajuda de les nombroses formes de pobresa i situacions de misèria. Animeu la fermesa en la fe, la perseverança en el servei i la constància en la pregària.

Oh Maria, Consol dels afligits, abraceu tots els vostres fills atribolats, feu que Déu ens alliberi amb la seva mà poderosa d’aquesta terrible epidèmia i que la vida pugui reprendre el seu curs normal amb serenitat.

Ens encomanem a Vós, que brilleu en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Oh clementíssima, oh piadosa, oh dolça sempre Verge Maria! Amén.

 

(versió catalana de la Conf. Episc. Tarraconense)

Cerca
Historial
imatge fons bottom