bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 06 de maig de 2020

Les celebracions dominicals amb fidels a la Diòcesi de Girona, a partir del 30 i 31 de maig

Les celebracions dominicals amb la participació presencial dels fidels a la Diòcesi de Girona s'iniciaran progressivament a partir dels dies 30 i 31 de maig de 2020, solemnitat de la Pentecosta. Ho ha anunciat avui dimecres el bisbe Francesc en una disposició annexa a la nota de la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) del 29 d’abril, que inclou un seguit de mesures de prevenció per a la celebració del culte públic als temples.

A continuació, podeu llegir el document íntegre:

El Bisbe de Girona

Disposició annexa a la nota de la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) del 29 d’abril de 2020, davant l’inici de la sortida del confinament.

 

CONSIDERANT:

* Que no es coneix amb certesa quan s’iniciarà cada fase del desconfinament perquè depèn de les indicacions de les autoritats sanitàries.

* Que cal facilitar que es compleixi la recomanació que les persones grans i en situació de risc puguin mantenir les mesures de prevenció en els seus domicilis.

* Que temporalment, mentre duri la crisi sanitària, està suspesa l’obligació del precepte dominical.

* Que la situació sanitària de la pandèmia no és la mateixa a les diferents comarques que configuren el Bisbat de Girona.

* Que es preveuen moltes dificultats per organitzar la presència dels fidels amb 1/3 de l’aforament dels temples.

* Que l’edat d’una bona colla de preveres i diaques indica que cal considerar-los persones de risc, tant per contagiar com per a ser contagiats.

* Que molts preveres són rectors de diverses parròquies amb la necessitat de desplaçar-se i sense temps suficient entre cada celebració per adoptar les mesures de prevenció.

* Que cal tenir els mitjans necessaris i organitzar-se per poder complir les mesures de seguretat i higiene en els llocs de culte.

Per tot això,

 

DISPOSO:

Que, al Bisbat de Girona, les celebracions dominicals amb la participació presencial dels fidels, s’iniciïn progressivament a partir dels dies 30 i 31 de maig de 2020, solemnitat de la Pentecosta.

Teòricament haurà començat la segona fase de desescalada, amb més garanties per evitar els contagis, amb més temps per decidir els llocs de les celebracions, i amb l’aforament del 50% que facilitarà el control dels fidels participants.

Aquesta disposició ha estat acordada pel Consell episcopal i consensuada favorablement amb els arxiprestes de la diòcesi.

Tots tenim un gran desig de retornar a les celebracions comunitàries de la nostra fe, però l’amor als altres i a un mateix ens exigeix vetllar amb molta cura i prudència per la salut de totes les persones.

Aquestes mesures, les de la CEE i aquesta disposició, concreten i actualitzen el manament de l’amor en aquest moment social i eclesial que vivim.

Girona, 6 de maig de 2020

Cerca
Historial
imatge fons bottom