bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 09 d'octubre de 2020

Els arxiprestes posen sobre la taula els diferents reptes del nou curs

Els arxiprestes de la diòcesi de Girona es van reunir el passat dimarts 6 d'octubre, per via telemàtica, en una sessió on van poder-hi ser presents la majoria dels convocats. Després de la pregària inicial, el bisbe Francesc va saludar als assistents a la trobada, i els va encoratjar a respondre al nou curs marcat per la pandèmia “amb esperança i sense neguitejar-nos”, adaptant la pastoral sempre que sigui possible, donant resposta als reptes que es vagin plantejant. Per la seva part, Mn. Joaquim Giol, provicari general, va informar els arxiprestes de la situació econòmica del bisbat, fent especial èmfasi en les emergències causades per l’huracà Glòria així com en les quotes de Germanor, que en part han estat destinades al manteniment del patrimoni.

Seguidament, els arxiprestes van iniciar el torn d'intervencions, on van posar sobre la taula les diferents situacions i reptes amb què s’han anat trobant en aquest inici de curs en els diversos àmbits de la pastoral. De forma general, van assegurar que, si bé es continua amb la incertesa per com avança la pandèmia -i les restriccions que se'n puguin derivar-, es valora molt la capacitat que està tenint la gent de les parròquies per adaptar-se a la nova situació. Van assenyalar que ja s'ha començat a agafar el nou ritme, tot i que s'està fent amb una major simplificació, alhora que van subratllar que la participació a les celebracions dominicals és correcte, amb les lògiques excepcions dels sectors més de risc. D'altra banda, es va destacar la bona rebuda de l’acompanyament que s’ha dut a terme dels familiars de les persones que han mort durant aquest temps.

En una segona ronda d’intervencions, es va tractar més detallament de la catequesi. Els arxiprestes van constatar la davallada de les inscripcions en els cursos de preparació per a la primera Comunió, tot i indicar que es manté un bon ritme en la resta d'edats. La majoria dels arxiprestes van assenyalar, també, que en general s'ha anat endarrerint l’inici del curs, molt pendents de l’evolució de la pandèmia en els centres educatius. D'altra banda, alguns dels assistents van informar que en diverses parròquies s'està plantejant la possibilitat d'organitzar catequesis familiars telemàtiques, com a una de les opcions de futur.

Finalment, es van donar a conèixer algunes informacions d'interès de la diòcesi, entre les quals el recordatori que aquest proper diumenge, 11 d’octubre, tindrà lloc l’ordenació diaconal de Jordi Coll i Fernández, a les 6 a de la tarda a la catedral de Girona.

Cerca
Historial
imatge fons bottom