bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 26 de gener de 2021

El Consell Presbiteral reflexiona sobre l'atenció pastoral en temps de pandèmia

L'atenció pastoral durant aquest temps de pandèmia va centrar la reunió telemàtica del Consell Presbiteral que va tenir lloc el passat dimarts 19 de gener. El bisbe Francesc va presidir la sessió, i en la seva salutació inicial va insistir als preveres de la necessitat de seguir mantenint les mesures sanitàries en totes les celebracions i activitats, tal com s’ha anat fent fins ara. També va recomanar llegir el missatge del Papa per a la Jornada Mundial del Malalt, que se celebrarà el proper 11 de febrer i que porta per títol «Un sol és el vostre mestre i vosaltres sou germans». Així mateix, en relació a la llei de l’eutanàsia, va convidar els preveres a presentar les cures pal·liatives com alternativa a l’eutanàsia i a l’acarnissament terapèutic.

A continuació, els membres del Consell Presbiteral van abordar la qüestió central de la convocatòria: «En la situació en que vivim, com atenem pastoralment «comunicant esperança» a les persones: des de les celebracions a l’acompanyament personal o de grups». Els preveres van assenyalar que s'està duent a terme una atenció molt personalitzada a les persones, comunicant la serenitat i l'esperança de l'Evangeli. També es va agrair especialment la tasca dels col·laboradors que vetllen per les mesures sanitàries dels temples, alhora que es va animar a ressaltar el sentit comunitari i l'alegria de celebrar la fe encara que l'assistència de fidels minvi. D'altra banda, es va posar de relleu el voluntariat de Càritas i es va destacar la utilitat de les noves tecnologies per mantenir el contacte amb la comunitat. També es va valorar molt positivament el treball de la pastoral de la salut als hospitals.

La reunió va finalitzar amb algunes informacions sobre properes activitats i jornades, com el recés de Quaresma, que es farà el 16 de febrer via telemàtica. Anirà a càrrec de Mn. Jordi Orobitg, prevere del Bisbat de Solsona. També va recordar l'adaptació del ritus del Dimecres de Cendra en temps de pandèmia i que en les darreres setmanes s'ha iniciat la visita pastoral a l’arxiprestat Costa Brava Centre.

Cerca
Historial
imatge fons bottom