bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 07 d'abril de 2021

El P. Bernat Juliol presenta la Setmana Santa de Girona

El P. Bernat Juliol, benedictí de la comunitat de Montserrat, va pronunciar, el dijous 25 de març, a l'Auditori Josep Irla de Girona, el Pregó de la Setmana Santa de la ciutat de Girona. L’acte va ser presidit pel bisbe Francesc, juntament amb David Fluriach, president de la Junta de Confraries i va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, regidors i representants de les confraries, congregacions gironines i expregoners.

L’acte es va iniciar amb una intervenció musical del quartet CatAlinka, que va oferir una peça de la litúrgia bizantina. Seguidament el P. Juliol, després de recordar la definició del terme “pregoner” en el diccionari, va convidar a seguir la processó del Sant Enterrament, amb cadascun dels misteris que la composen, amb unes breus referències a la situació viscuda el darrer any. El pregoner va afegir un pas: el del sepulcre buit, amb el significat que la mort no és el final, sinó que hi ha el Diumenge de Resurrecció.

En finalitzar el pregó, es va demanar a l’autor del cartell d’enguany, l’artista Pau Baena, que expliqués les característiques de l’obra, i el bisbe va beneir i imposar les medalles als nous membres de la Junta de Confraries. En la seva intervenció de cloenda, el bisbe va assenyalar la singularitat obligada de les celebracions d'enguany a causa de la COVID-19 i va recordar als confrares que tenen aquesta consideració i dedicació tot l’any, en la seva fe, els seus serveis i en el sentit de les confraries a les quals pertanyen.

Podeu veure l'acte complet al següent vídeo:

Cerca
Historial
imatge fons bottom