bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 14 de desembre de 2021

Una dotzena de joves i adults de la diòcesi ingressen en el catecumenat

El monestir de Solius va acollir, la tarda del passat diumenge 12 de desembre, la trobada d'ingrés en el catecumenat per part d'una dotzena de joves i adults de la diòcesi. Provenen de les parròquies de Blanes, Calella, Girona, La Bisbal d'Empordà, Olot i Roses, i en els darrers mesos han començat a preparar-se per a rebre els sagraments de la Iniciació Cristiana. Es va comptar també amb la participació dels padrins i els mossens que els acompanyen en el seu camí cap al Baptisme, així com la comunitat cistercenca.

El programa va incloure un petit recés dirigit per Mn. Joan Amich, delegat episcopal de Catecumenat, amb la meditació “La crida de Jesús a seguir-lo i la nostra resposta”. També es va oferir una reflexió sobre el sentit i els signes del pas que feien aquell dia. El bisbe Francesc va presidir, a continuació, la celebració de l'ingrés al catecumenat, com a moment central de la trobada.

El catecumenat

El ritu de l’entrada en el catecumenat expressa l’acolliment per part de l’Església dels qui han acceptat l’anunci de l’Evangeli i han estat moguts a la conversió inicial. A partir d’aquest moment els catecúmens són ja de “la casa de Crist”: són alimentats per l’Església amb la Paraula de Déu i afavorits amb els ajuts litúrgics. 

Sant Agustí, aprofundeix en la pertinença dels catecúmens a Crist i a l’Església: No heu renascut encara pel Baptisme sagrat, però ja pel senyal de la creu heu estat concebuts en el si de la mare Església. Per la signació i la unció catecumenal, entre altres ritus inicials, el nou convers comença a ser catecumen, però no “fidel”, perquè no ha rebut encara el sagrament de la fe, el Baptisme. 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA