bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 09 de març de 2022

El programa d’activitats de la Quaresma a Girona vol posar en valor el camí de les Creus

L'Ajuntament de Girona i la Junta de Confraries de la Setmana Santa van presentar, la setmana passada, el programa d’activitats que es duran a terme durant la Quaresma a la ciutat. Un dels elements centrals de la programació és el Viacrucis, que té lloc cada diumenge, des del 6 al 27 de març, a dos quarts de 5 de la tarda al camí de les Creus. Per tothom qui hi vulgui participar, hi ha un servei d'autobús gratuït que surt de la plaça Catalunya a un quarts de 5 de la tarda. En cas de pluja, l'activitat es trasllada a la asílica de Sant Feliu. Com es tradició, el darrer viacrucis, corresponent al diumenge 3 d’abril, es farà a la Catedral de Girona.

Enguany s'incorporen dues novetats en la programació, ambdues per al dissabte 19 de març. La primera és un concert, a les 12 del migdia, a l’esplanada del davant de l’ermita del Calvari, al final del camí de les Creus, a càrrec de l’Escola Municipal de Música i la coral Cor de Cor. La segona és una caminada nocturna, a les 8 del vespre, adreçada a un públic infantil i juvenil, amb l'objectiu de fer una descoberta de l’entorn natural i conèixer millor la devoció del Viacrucis, a través de les capelletes que hi ha al camí. D'altra banda, durant les setmanes de Quaresma, diverses esglésies de Girona tenen exposats els 12 rollups que representen les 12 confraries que formen la Processó. Es tracta de les esglésies de Sant Narcís, Sagrat Cor, Sant Josep, Sant Feliu, el Mercadal, la Catedral.

En la presentació, el president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa, David Fluriach, va voler destacar que “a les escoles de la nostra ciutat i als centres de catequesi se’ls oferirà un material pedagògic per anar coneixent el patrimoni cultural que representa la Processó, tot resseguint els personatges que intervenen i els passos que la formen”.  En l'acte també es va presentar el cartell d'enguany, que és obra de Toni Cassany (Girona, 1962). Llicenciat en filologia espanyola, combina la docència –exerceix com a professor al centre educatiu Bell-lloc– amb la pintura. Ha presentat més de trenta exposicions individuals i participat en innombrables col·lectives.

Finalment, es va fer un avançament dels principals actes organitzats per la Junta de Confraries durant la Setmana Santa. Les activitats arrencaran el dijous 7 d'abril amb el pregó inaugural, i s'allargaran fins dissabte 16 d'abril. La cloenda de les activitats inclourà el concert a banda a càrrec de la Lira de Vilafamés, mentre que l'acte principal serà el 15 d'abril amb la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Tota la programació de Setmana Santa es donarà a conèixer de forma més concreta les setmanes prèvies al seu inici.

Més informació: www.juntaconfrariesdegirona.cat

Cerca
Historial
imatge fons bottom