bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 17 de juny de 2022

Aquest diumenge, 19 de juny, solemnitat de Corpus i Dia de la Caritat

L'Església celebra, aquest proper diumenge, 19 de juny, la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el Corpus Christi. A la Diòcesi de Girona, un dels centres neuràlgics serà, com cada any, la Catedral. La celebració començarà a les 19 h amb la missa a l'altar major. Tot seguit, s'iniciarà la processó amb el Santíssim fins a la basílica de Sant Feliu. Cap a dos quarts de 9 de la nit, hi haurà pregària d’adoració i benedicció.

Com és tradicional, els membres de les confraries gironines elaboraran les catifes de flors, que es podran veure en el recorregut entre els dos temples i a l'interior. A partir de les 8 del matí del mateix diumenge, començaran a confeccionar les catifes. En aquesta ocasió n’hi haurà un total de nou. Cal destacar la de l'interior de la seu, ja que enguany es compleixen 30 anys que se n'encarrega la confraria de Jesús i els Nens; es podrà visitar tot el diumenge, amb entrada gratuïta pels nascuts o residents a Girona.

D'altra banda, diumenge també tindrà lloc el Dia de la Caritat. El lema d'enguany és «Som el que donem. Som Amor», que remet a l’amor alliberador de Jesús. Es vol posar en valor l’amor als altres com a proposta de vida: una invitació a la comunitat cristiana i a la resta de la societat a construir els projectes personals i col·lectius de vida des d’un amor concret i social. En aquest sentit, tots els donatius que es facin a les parròquies es destinaran als projectes d'acció social de Càritas Diocesana de Girona, adreçats a les persones més vulnerables.

Més informació de la campanya del Dia de la Caritat

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom