bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 26 de setembre de 2022

Mn. Carles Sánchez serà ordenat prevere aquest proper diumenge

Aquest proper diumenge, 2 d’octubre, la Catedral de Girona acollirà, a les 5 de la tarda, l’ordenació presbiteral de Mn. Carles Sánchez i García, que presidirà l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas. Nascut el 1949 a Barcelona, Sánchez va ser delegat de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Girona del 1994 al 2007 i del 2011 al 2014, any en què va ser ordenat diaca permanent. Des de llavors està al servei de diverses parròquies de l’Alt i el Baix Empordà, actualment d'un total de 22 (Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, l'Armentera, Empúries, l'Escala, Montiró, Saldet, Valveralla, Ventalló, Vilacolum, Viladamat, Vilamacolum, Vila-robau, el Far d’Empordà, Siurana, Camallera, Gaüses, Llampaies, Saus, Valldevià, Vilaür i Vilopriu).

Quin balanç fa de la seva etapa de diaca?

Han estat vuit anys servint com a diaca a un conjunt de 22 parròquies col·laborant amb els respectius rectors. De feina, no en falta. El diaca té cura de la caritat, del servei litúrgic i de la proclamació de l’Evangeli. És el que he intentat realitzar. Personalment estic satisfet, encara que això ho han de dir els feligresos.

Què destacaria de la vocació diaconal?

Destacaria el servei de la caritat. Estar pendents de les necessitats de les persones: escoltar, aconsellar, ajudar, acollir, visitar els malalts, acompanyar la gent gran, a qui se sent sol... És una feina entranyable pel que té de contacte amb les persones. És un servei molt gratificant.

Com afronta el nou ministeri de prevere?

Amb molta il·lusió i ganes de servir les diferents comunitats. «No tingueu por», ens diu Jesús. Li demano, doncs, que em doni la valentia i el coratge necessari per fer arribar la Bona Nova. Mentre tingui salut, força i ganes, endavant.

 

 

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA