bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 31 de desembre de 2022

En la mort del papa emèrit Benet XVI

Us comuniquem que avui dissabte, 31 de desembre, a les 9:34 del matí, ha mort el papa emèrit Benet XVI. Descansi en pau. A continuació, us compartim unes paraules de l'administrador diocesà de Girona, Mn. Lluís Suñer, davant d'aquesta trista notícia:

El dia que va anunciar la seva renúncia, el papa Benet XVI deia: “El Senyor em crida a pujar a la muntanya, a dedicar-me encara més a la pregària” (24/II/2013). Ara l’ha cridat a veure’l “cara a cara”. 

Durant el seu pontificat, el papa Benet va patir molt, però va portar endavant el seu servei amb fermesa i perseverança sabent que treballava en nom de l’Altre, d’Un que és més gran. Van ser uns anys de ministeri petrí sempre aferrat a la veritat, claredat i misericòrdia. Fidel al Vaticà II, va iniciar un munt de reformes per fer de l’Església el rostre visible del Crist. Unes reformes que el papa Francesc ha continuat amb fermesa.

Fou el primer Papa dels temps moderns a renunciar a portar la tiara sobre el seu escut, que simbolitza també el poder secular de l’Església; la substituí per una simple mitra episcopal. El seu ministeri va estar marcat en fomentar i promoure la unitat de l’Església, sempre des d’una gran profunditat teològica i de fidelitat a l’Evangeli.

Com a Església de Girona sentim-nos en comunió amb tota l’Església. Preguem i agraïm el servei de la caritat que tots rebem del Papa. 

Properament s’anunciarà una missa funeral a la nostra Catedral. Així mateix, demano que en totes les celebracions de la diòcesi es pregui especialment per ell i per l'Església.

Foto: Vatican News 

Cerca
Historial
imatge fons bottom