bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 24 de gener de 2023

Els periodistes de la diòcesi celebren la festa de sant Francesc de Sales

L'Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona ha celebrat, avui dimarts, 24 de gener, la festa de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors. A les 9 del matí ha tingut lloc una missa a l’església parroquial de Santa Susanna del Mercadal, que ha estat presidida per Mn. Carles Sánchez, el darrer prevere ordenat a la diòcesi i periodista exdelegat de Mitjans de Comunicació. Ha estat concelebrada per Mn. Miquel Ramió, rector de la parròquia, i per Mn. Jaume Julià, president del Capítol de la catedral.

En la seva homilia, Mn. Carles Sánchez ha fet memòria del bisbe Francesc, qui presidida habitualment aquesta celebració, i que precisament la de l'any passat va acabar essent una de les seves darreres aparicions públiques. També s’ha referit a la missió dels periodistes, tot resseguint la biografia del sant bisbe de Ginebra, així com el servei a la veritat que ha de definir l’activitat dels professionals de la comunicació. "Els periodistes han de ser creïbles, honestos i coherents", ha assenyalat, tot recordant-los "la gran responsabilitat" que tenen: "les vostres informacions i opinions han d'il·luminar a partir de la veritat". Així mateix, ha definit el veritable periodisme com una vocació, establint un seguit de paral·lelismes amb la del ministeri de capellà.

Tot seguit, l'Oficina de Comunicació ha ofert un esmorzar als professionals de la comunicació amb la participació de prop d’una trentena de periodistes provinents de diferents mitjans d'àmbit local i comarcal, responsables de comunicació d'institucions, entre d'altres.

Fotografies Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom