bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 07 de febrer de 2023

Les denúncies per robatori en esglésies gironines baixen gairebé a la meitat

Durant l’any 2022 els Mossos d’Esquadra van rebre un total de 12 denúncies per robatori en centres de culte i ermites de la Diòcesi de Girona, un 45% menys que l’any anterior, quan la xifra va ser de 22. Aquestes són les dades que es van presentar ahir dilluns, 6 de febrer, en el marc de la reunió de seguiment que duen a terme periòdicament el Bisbat de Girona i els Mossos d’Esquadra, establertes pel pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori.

Des del seu desplegament i posada en marxa l'any 2010, el dispositiu ha permès reduir considerablement les incidències gràcies al contacte fluït entre les diferents comissaries i els diferents arxiprestats. També es valora especialment l’assessorament i els consells de seguretat a les parròquies sobre noves estafes, així com la difusió de campanyes.

A la reunió hi van participar, per part del Bisbat, l’administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer; la secretària tècnica de Patrimoni Cultural, Mª Antònia Clarà, i el delegat de Mitjans de Comunicació, Xavier Roca; i per part dels Mossos, el comissari en cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan; la caporala Mercè Vidal i l’agent Marta Pla.

Cerca
Historial
imatge fons bottom