bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 24 de març de 2023

Necrològica del P. Josep Sureda i Camps, claretià

Ahir dijous, 23 de març, va morir el P. Josep Sureda i Camps, claretià. Nascut a Sils l’any 1940, va estudiar al seminari de Cervera i de Barbastre. Va entrar al noviciat i als 17 anys va fer els vots temporals. Va estudiar Teologia a Roma i als 25 anys va ser ordenat prevere.

Entre altres responsabilitats, va ser superior de la comunitat i director de l’escola de Sallent, director del Col·legi Claret de Barcelona i director del Col·legi Claret de Valls. L’any 1989 va ser elegit superior provincial dels missioners claretians de Catalunya, càrrec que va exercir durant tres anys. L’any 1997 Va ser nomenat administrador de la congregació en l'àmbit internacional i, més endavant, conseller general.

L'any 2010, ja de nou a Catalunya, es va encarregar de la Casa d’Espiritualitat de Vic i, després, va exercir com a rector de la parròquia Sant Antoni M. Claret de Lleida. L’agost de 2017 se li va proposar fer-se càrrec de l'església del Cor de Maria de Girona i va ser nomenat superior de la comunitat.

La missa exequial tindrà lloc demà dissabte, 25 de març, a les 4 de la tarda a l’església del Cor de Maria (claretians) de Girona.

Cerca
Historial
imatge fons bottom