bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 13 de juny de 2023

La diòcesi celebra la solemnitat de Corpus

Aquest passat diumenge, 11 de juny, l’Església va celebrar la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el Corpus Christi. A la Diòcesi de Girona, un dels centres neuràlgics va ser, com cada any, la Catedral. “El sentit de la solemnitat del Corpus va molt més enllà de la tradició: celebrem la comunió amb els germans, especialment amb els germans més necessitats”. Són paraules del president del Capítol de la Catedral de Girona, Mn. Jaume Julià, durant l’homilia de la missa amb motiu de Corpus a la seu gironina, que va ser concelebrada per una dotzena de preveres, assistits per dos diaques.

En finalitzar la missa, va ser el torn del bestiari popular, amb l’entrada de l’àguila, portada pels membres de la Fal·lera Gironina, que es va situar -tot dansant- al davant de la custòdia, per seguidament agenollar-s'hi en senyal de respecte. Va ser llavors quan es va iniciar la processó, també encapçalada per la Fal·lera, amb sortida per la porta principal.

Tant a la part posterior de la nau, com també durant el recorregut de la processó fins a la basílica de Sant Feliu, es va poder gaudir de les tradicionals catifes de flors, elaborades per membres de les diferents confraries de Setmana Santa de la ciutat, convocats per la Junta de Confraries. Arribats a Sant Feliu, es va fer una pregària eucarística i la benedicció solemne amb el Santíssim, així com la posterior reserva.

Altres poblacions de la diòcesi també van celebrar la solemnitat de forma destacada, com ara Olot, Lloret o Blanes.

Fotos: Àngel Almazan

Trobareu un recull de fotografies a la galeria d'imatges

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA