bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 29 de juny de 2023

Nous estudis de Batxillerat en Litúrgia

A partir del curs vinent, 2023-2024, s’impartirà el Batxillerat en Litúrgia a l’Institut de Litúrgia de Barcelona (Ateneu Universitari Sant Pacià). Les classes es faran els dimarts i els dijous de 6 de la tarda a 9 del vespre. També hi haurà tutories en línia. El període de matriculació s’inicia el proper dilluns 3 de juliol i durarà fins al 25 de setembre. La matrícula costa 900 euros per any acadèmic amb la possibilitat de sol·licitar una beca.

Descarrega't el PDF amb tota la informació

 

A continuació, reproduïm una entrevista, que apareixerà aquest cap de setmana al Full Parroquial, a Mn. Jordi Font, vicepresident de l’Institut de Litúrgia de Barcelona i professor de Litúrgia de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.

Què s’entén per Litúrgia?
És tot allò que afecta la part celebrativa de l’Església: les cerimònies dels sagraments, l’aspecte ritual de les cerimònies. L’Església no fa més que repetir allò que ja Jesucrist va fer. En les classes, més que intentar explicar com es fa, explicarem per què es fa. És a dir, saber el motiu pel qual l’Església ho celebra d’aquesta manera.

A qui poden interessar aquests nous estudis?
Crec que hi ha persones que necessiten un cert reciclatge, gent que es va formar fa molt de temps i que necessiten posar-se al dia; a d’altres els pot interessar perquè els agrada, i finalment també hi ha els que volen fer cursos superiors de llicenciatura. El batxillerat en Litúrgia té reconeixement canònic i civil. Pensem que són tres cursos: és molt més ràpid que estudiar-ne cinc, com demana la diplomatura en Ciències Religioses de l’ISCRG.

Què trobarem en aquests tres cursos?
El primer any hi ha tots els temes que relacionen la Bíblia i la litúrgia; lògicament, per comprendre la litúrgia has de conèixer l’escriptura. Nosaltres som hereus d’uns rituals jueus i, per tant, hem de conèixer quines són aquestes arrels. El segon any serà l’aspecte de la història i la teologia; i el tercer, el de l’art de celebrar. Abans de saber com celebrem hem d’entendre per què l’Església ho celebra d’aquesta manera. Cal una formació per gaudir més del que celebrem. Tenim una gran riquesa de més de vint segles. Quan una persona et descobreix allò que celebrem ens quedem meravellats i entrem d’una altra manera a la missa i a l’any litúrgic.

Són complexos aquests estudis?
No. Per dues raons. La primera: els professors cuiden molt l’aspecte didàctic, es comença per un nivell senzill; i la segona, perquè cal tenir present que la litúrgia és una cosa molt pràctica. No és filosòfica i de pensament.

 

Més informació: www.liturgiabarcelona.com

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA