bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 21 d'agost de 2023

El monestir de Sant Llorenç de Sous celebra la seva festivitat

El monestir de Sant Llorenç de Sous va celebrar, el dijous 10 d'agost, la festivitat del seu patró. La Sala Capitular va acollir la missa, que va ser presidida pel rector de la parròquia, Mn. Jordi Font, i concelebrada per una desena de preveres, acompanyats per dos diaques i els seminaristes diocesans.

En l’homilia, Mn. Jordi va recordar la vida i el martiri de sant Llorenç, i es va preguntar “de què som o podem ser testimonis avui en dia?”. Així mateix, i en relació a les lectures d’aquell dia, que parlaven de gra de blat, de sembrar i de la collita, va recordar que “Jesús se serveix de la natura com a llibre on Déu ensenya la seva manera de ser i de fer les coses”. Alhora, va demanar viure una ecologia integral, tal com assenyala el papa Francesc.

Un cop acabada la celebració es va fer la benedicció dels tradicionals panets -que es van repartir a l’exterior-, es va fer el cant dels goigs i es va venerar una relíquia del sant. Tothom qui ho va desitjar va seguir la celebració amb un dinar de germanor al santuari de la Mare de Déu del Mont.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA