bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 09 de novembre de 2023

Mn. Jaume Angelats, nou president de la Fundació Joan Maragall

Mn. Jaume Angelats i Morató (Banyoles, 1953) és el nou president de la Fundació Joan Maragall (FJM). Succeeix en el càrrec el Dr. David Jou i Mirabent, que ha estat al capdavant de la institució depenent de l’arquebisbat de Barcelona els darrers quatre anys (2019-2023). El relleu a la presidència va tenir lloc aquest passat dimarts, durant l’acte d’inauguració de curs de la FJM, celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, que va ser presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona David Abadías.

El nou president de la FJM, membre del seu Patronat des de fa prop de deu anys, és doctor en Teologia, llicenciat en Ciències Bíbliques i en Psicologia, docent a l’Ateneu Universitari Sant Pacià i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona, delegat diocesà per al Diàleg Interreligiós i rector de la parròquia de Cadaquès, el Port de la Selva i la Selva de Mar.

El nou president de la FJM va iniciar la seva intervenció parlant de gratitud i responsabilitat. “Gratitud envers la FJM, que ––des de fa gairebé 35 anys–– ha esdevingut en el nostre país un espai eclesial dialògic entre cristianisme i cultura, conscient que tota cultura té una dimensió religiosa i tota religió necessita una mediació cultural”. També va afegir que ha acceptat el càrrec “senzillament per sentit de responsabilitat, en correspondència amb el molt que he rebut d’aquesta Fundació”.

En la seva intervenció va lloar el treball realitzat pel seu predecessor, “que ha presidit la Fundació amb dedicació i encert els darrers anys. Que va promoure una reflexió interna –en un moment de crisi a molts nivells i amb múltiples efectes a causa de la pandèmia-; la va adaptar a condicionaments econòmics més precaris, i va replantejar la seva continuïtat i sentit en el moment actual”. Mn. Angelats va dir també que el Dr. David Jou va propiciar, “després d’un temps de dificultats i incerteses, que l’arquebisbat de Barcelona possibilités recentment el trasllat de la seu al Palau de la Balmesiana, facilitant així l’inici d’una nova etapa de la Fundació, que li obre alhora un horitzó engrescador”.

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR