bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 15 de novembre de 2023

Celebrades al Collell les XV Jornades de Formació per a Catequistes de Catalunya i les Illes Balears

Del divendres 10 al diumenge 12 de novembre, el santuari de la Mare de Déu del Collell va acollir les XV Jornades de Formació per a Catequistes de Catalunya i les Illes Balears, que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC). En aquesta edició, van ser un total de 150 participants els qui es van aplegar en aquest l'esdeveniment anual, que portava per lema "Testimoni, mestre i acompanyant".

El programa va començar amb la salutació de Mons. Francesc Conesa, bisbe de Solsona i encarregat del SIC, juntament amb Mn. Joan Àguila, director del SIC, els quals van donar la benvinguda a tots els participants, agraint l’acollida de la diòcesi de Girona i presentant les jornades de formació, que versaven sobre tres de les funcions del catequista. Seguidament, es va donar la paraula a D. Francisco Julián Romero Galván, director de la Comisión de Evangelización, Catequesis y Catecumenado de la Conferència Episcopal Espanyola, qui va presentar el catecisme Buscad al Señor, adreçat als adults i a la revitalització de la vida cristiana. Ha rebut, recentment, el vistiplau per part del Dicasteri per a l’Evangelització de la Santa Seu. La darrera activitat del primer dia va ser la projecció de dos episodis de la sèrie “The Chosen” (Els elegits), que va servir per donar a conèixer aquest material audiovisual que pot ser utilitzat en algunes sessions de catequesi.

El segon dia es va iniciar amb la pregària de laudes i la celebració de la missa, presidida per Mons. Francesc Conesa. A continuació, Mn. Joan Amich va saludar els catequistes en nom del Bisbat de Girona. La primera sessió de la jornada va anar a càrrec de D. Miguel López Varela, delegat de catequesi de l’Arquebisbat de Santiago de Compostela, qui va explicar i detallar la identitat i la missió del catequista com a mestre, testimoni i acompanyant, seguint el lema de la trobada. Després de la seva ponència es va fer un treball per grups i la posterior posada en comú. Ja a la tarda, es va comptar amb el testimoni de diversos catecúmens i de catequistes d’infants, d’adolescents i joves, i tot seguit va tenir lloc una ponència a càrrec de Mons. David Abadías, bisbe auxiliar de Barcelona, sobre “El catequista en la història de l’Església”. A continuació, es va fer una breu reunió de grups per ajudar els catequistes a compartir quina és la seva història personal com a catequista. En acabar el dia hi va haver una vetlla de pregària a l'església del santuari, preparada i conduïda per dos seminaristes de la diòcesi de Girona, que es va centrar en el desvetllament vocacional.

L'endemà diumenge, la primera ponència va anar a càrrec de Mn. Sergio Adan, i va tractar sobre “El catequista en l’Església”. Seguidament, D. Francisco Julián Romero va presentar i explicar què representa la institució del ministeri del catequista en l’Església. La missa dominical celebrada a l'església del santuari, amb la comunitat cristiana que s’hi reuneix habitualment, així com el cant de l’hora dels adeus, van cloure aquesta quinzena edició de les jornades de formació.

Fotos: Àngel Almazan / SIC

Cerca
Historial
imatge fons bottom