bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dissabte 03 de febrer de 2024

El Bisbat de Girona convida l’Ajuntament i la Generalitat a posar-se d’acord davant la polèmica de l’Institut Ermessenda de Girona

Casal Bisbe Cartañà
Casal Bisbe Cartañà

El Bisbat de Girona, propietari de l’edifici del Casal Bisbe Cartañà, s’ha trobat immers en la polèmica sorgida, ara fa unes setmanes, amb motiu de la negativa de l’Ajuntament a continuar pagant el lloguer de la part de l’edifici que acull l’Institut Ermessenda de Girona. El Bisbat, assabentat d’aquesta situació a través dels mitjans de comunicació, s’ha reunit amb totes les parts afectades -Educació, Ajuntament i famílies- per conèixer de primera mà la voluntat de cadascuna.

Davant d’això, el Bisbat de Girona vol expressar, en primer lloc, la preocupació per la situació que estan vivint les famílies davant la incertesa en què es troben. En aquest sentit, es posa al seu costat i convida l’Ajuntament i la Generalitat a trobar una solució.

Des del Bisbat es vol recordar que el lloguer d’aquest espai del Casal Bisbe Cartañà té el seu origen en l’any 2014. L'Ajuntament no disposava del terreny que havia de cedir a Educació per construir el nou institut, i amb la voluntat de resoldre aquest problema es va acordar l'ús del Cartañà i del pavelló de Sant Josep com a equipament provisional. Es va pactar un lloguer per sota del preu de mercat, de 10 anys de durada prorrogable, i que anava en funció de l'ocupació: Educació disposava des del principi de l'edifici -2.300 metres quadrats- i el lloguer augmentava a mesura que creixia el nombre d'alumnes.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA