bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 08 de febrer de 2024

Mans Unides: Girona col·labora amb un projecte educatiu a Assam (Índia) 

Aquest proper diumenge, 11 de febrer, serà la Jornada de Mans Unides, l’ONG de l’Església Catòlica que d’ençà de fa més de mig segle atén projectes en l’àmbit de l’educació i la promoció social en països del Tercer Món. Aquests projectes han de tenir el suport de les comunitats que els presenten i una aportació pròpia. De cada projecte, Mans Unides en fa un seguiment i ratifica el compliment. 

El projecte que enguany s’assumirà des de la Diòcesi de Girona es titula «Millora de l’accés de la població adivasi d’Assam (Índia) a una educació de qualitat». El pressupost es de 118.421 euros. 

La comunitat adivasi?fa segle i mig que els britànics la van traslladar a aquesta zona, per tal de disposar de mà d’obra barata per a les plantacions de te. Actualment el govern del país no considera a aquest grup humà com a tribu, situació que impedeix que rebin ajuts estatals. 

La diòcesi de Dibrugarh va establir el col·legi de Sant Francesc d’Assis, on s’eduquen 760 alumnes. Í és precisament el govern indi qui exigeix millores en aules, serveis i equipaments per mantenir la seva tasca docent, que es resumeixen en el projecte que s’atendrà des de Girona i en el qual també participen els pares, el Bisbat i algunes empreses, que aportaran el 15 % del cost. La resta correspon a Mans Unides / Girona. 

Per a més informació podeu contactar amb la delegació gironina de Mans Unides:

La Salle, 19, 2n. 2a / 972 20 05 25 / 17002 Girona
Horari: dilluns a dijous d'11 a 13 h.
girona@mansunides.org

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA