bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 07 de març de 2024

Manifest amb motiu del Dia internacional de la Dona 2024

Amb motiu del Dia internacional de la Dona, que se celebra cada any el 8 de març, el Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya ha fet públic un manifest, en el qual denuncien que les dones continuen «patint violències i discriminacions pel fet de ser dones». Enguany posen l’accent en «les alarmants xifres de feminicidis, que continuen augmentant».

Segons indiquen a partir de les dades de Feminicidio.net, l’any 2023, 101 dones van ser assassinades a Espanya, una més que l’any 2022. I, en el que portem d’any, vuit dones han estat assassinades: tres a mans de les seves parelles, dues a mans d’altres membres de les seves famílies –una de les quals era menor d’edat– i tres més per violència comunitària o econòmica.

D'altra banda, des de la Pastoral Obrera de Catalunya denuncien «que ser dona continua sent un risc per la vida i que aquesta realitat és molt més propera del que podem pensar». I presentem tres testimonis: Helena Antó, des d’El Lloc de la Dona; Ana Fernández, des de la seva experiència laboral amb persones grans i Montserrat Mena, des d’Alcem la Veu. 

Trobareu el document sencer al següent enllaç: Manifest Dia internacional de la Dona 2024

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA