bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 11 de març de 2024

Taller espiritual a Palera amb la pedagoga Mar Galceran

Una vuitantena de persones van participar, el dissabte 2 de març, en el primer taller espiritual de l’any al Sant Sepulcre de Palera, organitzat per la fundació que vetlla per la promoció, difusió i gestió de l’indret.

Sota el títol «Aprendre a estimar», i la frase de sant Francesc d’Assís «Perquè és donant que es rep» com a lema, la sessió va anar a càrrec de Mar Galceran, doctora en Pedagogia i directora del Lloc de la Dona des de 2015. En la seva exposició, va posar de relleu que «l’amor és la dinàmica permanent de la creativitat al servei de la cura i l’escalf del món», i que l’amor «és allò que genera i sosté la vida, i la vida només pot ser sostinguda des de la cura». «Estimar és estar atent a qualsevol vida que necessita ser cuidada, i això és la vocació de tot ésser humà», va manifestar també, i va afegir que «l’aprenentatge de l’amor passa per acollir i acceptar les possibilitats d’amor que l’altre et pot donar».

En aquest sentit, va alertar que «l’amor i la cura no són fonamentalment un sentiment, sinó quelcom més profund i sòlid», i va assenyalar cinc punts clau per aprendre a estimar: exercitar-se en l’actitud de l’escolta i de l’atenció plena; aprendre a generar entorns de seguretat, confiança i calidesa humana; la pràctica de la renúncia; acompanyar l’altre respectant la seva autonomia i la correcció fraterna i la pràctica de la misericòrdia.

Durant l’estona de recolliment, Galceran va proposar als assistents fer la coneguda pregària «Estima’m tal com ets».

Cerca
Historial
imatge fons bottom