bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 21 de març de 2024

L'advocada Elena Ribera ofereix el Pregó de la Setmana Santa de Girona d'enguany

El Pregó de la Setmana Santa de Girona, que el capvespre d'ahir dimecres va pronunciar l’advocada i política Elena Ribera, és el pòrtic d’aquest temps litúrgic a la ciutat. L’Auditori Josep Irla, a la seu de la Generalitat a Girona, acollí un nombrós públic format en bona part per membres de les diferents Confraries. També les institucions civils, Ajuntament, Diputació i Generalitat, hi estaven representades. Presidien el consiliari de la Junta de Confraries, Mn. Joan Baburés, i el president de l’entitat, David Fluriach, que va presentar l’acte. En primer lloc va haver-hi una intervenció musical de la Capella Polifònica de Girona, que va interpretar dues peces que se solien escoltar ara fa segle i mig en la processó del Dijous Sant de Girona, partitures que s’han recuperat a la Biblioteca de Catalunya.

Seguidament, David Fluriach va presentar la pregonera, que va iniciar la seva intervenció manifestant les pròpies reflexions durant la contemplació de la Processó del Sant Enterrament, emocions personals que resumia en la frase clau: “l’amor és més fort que la mort”, precisament per destacar que la desfilada no té, al menys per a ella, un sentiment global de tristor, de dol, fent referència a que mai la mort té la darrera paraula. En un segon apartat va resseguir el sentit de cadascuna de les confraries que desfilen. Unes notes dels seus orígens i fundació, composició, vincles en determinats sectors socials o de d’activitat professional, per concloure aquest recorregut amb un cant a l’esperança en la vida de tota persona.

Vídeo del Pregó:

D'altra banda, l’autora del cartell d’enguany, Anna Agustí Hontangas, va resumir el sentit de la seva obra, que dona protagonisme, per un costat, a l’escalinata i façana de la catedral, i per l'altre, als colors que l’inspiren les vestes amb el rerefons del cel i que, tot plegat permeti per mitjà d’una simple mirada descobrir la importància del que se celebra aquests dies.

El consiliari Mn. Joan Baburés va agrair a la pregonera la seva intervenció, a la creadora del cartell la seva inspirada feina i, per finalitzar, va desitjar als presents una bona vivència de la Setmana Santa i una esperançada Pasqua de Resurrecció.

L’acte es va cloure amb una nova interpretació de la Capella Polifònica.

Fotos: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom