bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 22 de març de 2024

Temps d’Església entrevista el bisbe electe de Girona, fra Octavi Vilà

L’espai audiovisual diocesà, Temps d’Església, va entrevistar, el cap de setmana del 16 i 17 de març, el bisbe electe de Girona, fra Octavi Vilà i Mayo. En el decurs de la conversa explica quines van ser les primeres impressions amb motiu del nomenament i repassa alguns dels reptes i prioritats que es planteja de cara al govern de la diòcesi. Al canal de YouTube, l'entrevista ja supera les 1.000 visualitzacions.

«De la Diòcesi de Girona en destaco l’important paper dels laics», remarca, alhora que aposta per «apropar l’Església a la societat». Assenyala que cal fer-ho d’una manera propositiva, sense imposar, sinó proposar. En aquest sentit, manifesta que «a vegades sembla com si ens fes por establir un diàleg amb el món. És important donar-nos a conèixer, compartir les experiències i establir una relació cordial». «L’Església no es pot quedar a les sagristies, portes endins. Ha de sortir portes enfora», afirma.

D’altra banda, en relació als reptes que té la diòcesi al capdavant, indica que «s’ha de fer front a l’escassetat de preveres, reforçar el paper dels laics -procurant-ne la formació teològica- i establir ponts de diàleg». I destacat dos reptes fonamentals: «Fer arribar la Bona Nova a tothom i la cohesió interna, no perdre mai la comunió».

Finalment, desitja que «que l’Església estigui cohesionada, que es visqui la fe amb sinceritat i que es transmeti amb esperança a la resta de la societat. Això només es pot fer si es viu autènticament i amb caritat».

Trobareu l’entrevista completa aquí sota o al següent enllaç: https://youtu.be/R--jMXKjQ6U

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom