bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 22 d'abril de 2024

Decret de nomenament i de confirmació dels càrrecs de la Cúria diocesana

Avui dilluns, 22 d'abril, fra Octavi Vilà, bisbe de Girona, ha signat un decret (veure PDF) en el qual nomena el consell episcopal i confirma el vicari judicial diocesà i els altres càrrecs de la Cúria diocesana.

Text del decret:

Decret de nomenament i de confirmació dels càrrecs de la Cúria Diocesana

Havent de proveir l’atenció pastoral de la Diòcesi i la bona coordinació de tots els serveis que s’han d’oferir als fidels;
Pel present Decret, d’acord amb el que preveuen els cànons 475-481 del Codi de Dret Canònic, i mentre no disposi altrament, nomeno:

Mn. Lluís Suñer i Roca, Vicari general;
Mn. Joaquim Giol i Aymerich, Provicari general;
Mn. Joan M. Amich i Raurich, Vicari episcopal;
Mn. Jordi Font i Plana, Vicari episcopal;
Mn. Esteve Sureda i Villar, Vicari episcopal;

El Vicari general, el Provicari general i els Vicaris episcopals gaudeixen de les mateixes facultats assenyalades en els decrets dels respectius nomenaments atorgats pel meu antecessor, Mons. Francesc Pardo i Artigas, el 8 de gener de 2018 (BEG 2018, pp. 115-116).

D’altra banda, també pel present decret, d’acord amb el que preveu el cànon 1420 § 5 del Codi de Dret Canònic, confirmo Mn. Rafel Felipe i Freije en el seu càrrec de Vicari judicial de la diòcesi.

Igualment confirmo tots els altres càrrecs de la Cúria diocesana amb les mateixes facultats que tenien fins al moment present.

Girona, 22 d’abril de 2024

+ fra Octavi Vilà i Mayo, O. Cist.,
bisbe de Girona

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom