bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 29 d'abril de 2024

La llegenda de Sant Jordi omple de nou la Catedral de Girona

La Catedral de Girona va acollir, la setmana passada, i per vuitè any consecutiu, la Consueta de Sant Jordi. Es tracta d’una obra teatral a partir d’un text mallorquí d’origen desconegut del segle XVI editat modernament el 1957 per l’escriptor Josep Romeu i que es ve representant des de l’any 2017. Enguany s’ha pogut veure en tres ocasions, el dijous per a les escoles i per a persones de la tercera edat, i el divendres per al públic en general. En aquestes tres sessions es calcula que hi ha passat unes 950 persones. Un dels espectadors ha estat el bisbe de Girona, fra Octavi Vilà, que hi ha assistit per primera vegada, acompanyat pel vicari general, Mn. Lluís Suñer.

La presència del drac dels Diables de l’Onyar, el sant Jordi a cavall i l’acompanyament musical són alguns dels elements més espectaculars de l’obra que es representa en un marc incomparable, al centre de la nau, ben a prop al públic. Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la catedral de Girona.

Com l’any passat, l’activitat s’ha enriquit amb una conferència, en aquest cas sobre heràldica amb una conferència de Pere Francesc Puigderrajols i Jarque, diplomat en heràldica i gran coneixedor del conjunt heràldic de Girona que va parlar sobre l’"Origen dels esmalts de l’escut de Catalunya” i “Introducció a l’heràldica descobrint l’extens conjunt de la seu gironina”.

L’espectacle ha estat organitzat pel Capítol de la catedral de Girona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona amb la col·laboració del Bisbat de Girona, l’Ajuntament de Girona i la catedral de Barcelona (que han cedit la imatge de la portada del llibret i hi publiquen un article).

Fotografies: Pere Quevedo

Cerca
Historial
imatge fons bottom