bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 29 d'abril de 2024

Missa i audició de sardanes a la Catedral amb motiu de la Mare de Déu de Montserrat

La Catedral de Girona va acollir, ahir diumenge, 28 d’abril, la celebració de la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat amb una missa i una audició de sardanes. L’eucaristia va ser presidida pel bisbe de Girona, fra Octavi Vilà, en la que va ser la seva primera missa a la seu episcopal després de l’ordenació del diumenge anterior.

Durant l’homilia, fra Octavi va afirmar que «estem empeltats en Crist» i que «ens cal aquesta estreta i vital relació amb el Crist per donar fruit». Va assenyalar que estem empeltats en Crist «quan el nostre amor no és només de frases i paraules, sinó que és un amor de fets i de veritat», així com «quan ens mou la veritat». «Tenim un altre exemple ben clar d’aquesta actuació de Déu sobre les nostres vides i no és altre que la de Maria», va remarcar el bisbe, i va afegir: «Ella fou la primera de les deixebles i acollint en el seu ventre a aquell qui és l’amor, ajudant de manera imprescindible a la nostra salvació, també fou exemplar en el compliment dels manaments de Déu. Ella és l’escollida sobre la qui actua l’Esperit Sant per gràcia del Pare».

També va posar de relleu que «cada home i cada dona tenim una història particular de relació amb Déu; Ell actua de manera diversa en cada ocasió, en cadascun de nosaltres. A vegades ho fa de manera suau com en el cas de Maria, d’altres de manera contundent com en el cas de Pau; però sempre tocant el cor i això té una projecció enfora, això es veu en l’amor dels uns pels altres».

Un cop acabada la missa, i mentre es cantava el Virolai, es va iniciar una processó fins a la capella on es venera la imatge de la Moreneta -beneïda pel papa Francesc l'octubre passat-, on hi s'hi va fer una pregària. A continuació, va tenir lloc l'audició de sardanes a càrrec de la cobla la Principal de la Bisbal. Si bé inicialment estava prevista a la plaça dels Apòstols, a causa de la pluja es va acabar fent a l'interior del temple. Es van poder escoltar i ballar les peces següents: "Als peus de la verge", de Conrad Saló; "Girona Aimada", de Vicenç Bou; "Girona, ciutat pubilla", de Manel Saderra Puigferrer; "L'Ermita dels Àngels", de Pau Marons; "És la Moreneta", d'Antoni Carcellé, i "Girona m'enamora", de Ricard Viladesau.

Cerca
Historial
imatge fons bottom