bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 06 de maig de 2024

El bisbe Octavi presideix l’ofici de la Santa Creu de Figueres

Aquest passat divendres, 3 de maig, fra Octavi Vilà, bisbe de Girona, va presidir la celebració de l’ofici de la Santa Creu a l'església parroquial de Sant Pere de Figueres. Durant l'homilia va afirmar que «la creu és quelcom més que un símbol, més que un logotip, que diríem avui» i es va preguntar «com pot ser que un símbol de mort, és més d’una mort infame, hagi esdevingut per a nosaltres un símbol de vida?». «D’aquest arbre, en el qual tot sembla parlar de derrota, sorgeix la victòria de la vida sobre la mort, de la justícia sobre la injustícia, de la llibertat sobre l’esclavatge», va respondre.

«La gran lliçó de la creu no és el sofriment pel sofriment, és l’amor que hi ha darrera d’aquest sofriment», va remarcar. I va afegir: «Mirar la creu, mirar al crucificat és mirar el dolor de la humanitat, que no és genèrica, que té rostres ben concrets».
(Podeu consultar l'homilia completa aquí)

D'altra banda, i amb motiu dels 50 anys de Càritas a l'Alt Empordà, a la tarda va tenir lloc, a la mateixa església, un muntatge amb espelmes en benefici de l’entitat, acte coordinat per Bruno Pérez Juncà i Ceres Roura.

Fotografies: Ajuntament de Figueres i Càritas

Cerca
Historial
imatge fons bottom