bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 21 de maig de 2024

Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes pelegrinen a Montserrat

Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes van pelegrinar, el dissabte 18 de maig, a Montserrat. Hi van participar unes 850 persones d’arreu del país, entre les quals un centenar de la diòcesi de Girona. El programa de la jornada va comptar amb una missa presidida per fra Octavi Vilà, un dinar de germanor i una processó de torxes.

Durant l'homilia, el bisbe va recordar que «Maria és la que no desespera, la que no perd mai l’esperança», així com que «ens dirigim a ella amb tota confiança perquè estem certs de que comprèn molt bé els nostres patiments, els nostres sofriments, els nostres dolors». «A una mare s’hi acudeix quan un se sent sol, afeixugat o malalt, hi recorrem certs de que ningú com la mare pot entendre el nostre dolor i la seva sola companyia i presència és ja per a nosaltres un alleujament», va assenyalar també.

I va afegir: «Confiem-nos en Maria. Ella ens acollirà en tot moment i nosaltres aleshores ens mantindrem en pau i tindrem l'ànima serena, com un nen a la falda de la mare. Així se sentirà la nostra ànima sota l’aixopluc de Maria. Ella, que en paraules del bisbe Pere Casaldàliga, és penyal acaronat pel Vent de l’Esperit, i pel bisbe Torres i Baiges, el camí per arribar amb seguretat a la muntanya, que és Crist».

Cal recordar que del 26 al 30 de juny tindrà lloc la 57ª edició del pelegrinatge diocesà al santuari marià francès. El termini per a les inscripcions finalitza aquest dissabte, 25 de maig.

Cerca
Historial
imatge fons bottom