bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 28 de maig de 2024

Cloenda de les Matinals de formació per a catequistes

Aquest passat dissabte, 25 de maig, va tenir lloc, al Seminari diocesà, la cloenda de les Matinals de formació per a catequistes de la diòcesi de Girona, organitzades per la delegació episcopal de Catequesi. Hi va assistir un nodrit grup de catequistes de diferents parròquies i es va comptar amb la participació del bisbe de Girona, fra Octavi Vilà. 

La sessió es va iniciar amb la pregària de l’hora menor de Tèrcia, de la qual fra Octavi va recordar que es tracta de la pregària que es fa abans d’iniciar el treball del dia. Seguidament es van anar presentant els catequistes i les catequistes, indicant la procedència i el curs que acompanyen en la seva parròquia. Durant la trobada, fra Octavi va voler conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats dels catequistes i va constatar que la gran majoria dels participants són dels cursos d’Iniciació Cristiana, i que els grups de Seguiment-Professió de Fe, Confirmació o adults són menys nombrosos. També es va posar sobre la taula que moltes famílies han delegat la formació i la transmissió de la fe a les catequesis parroquials, de la mateixa manera com passa a les escoles amb l’educació. Finalment, fra Octavi va encoratjar i animar a totes les persones implicades en la catequesi a les parròquies a no defallir en la seva vocació i missió.

Des de l'equip de la delegació episcopal de Catequesi expliquen que "el bisbe va poder corroborar que no és una tasca fàcil, la del catequista, i que per això, per tal de poder comunicar el Crist, al catequista li cal omplir-se amb la pregària i la meditació de la Paraula de Déu». «Hem d’anar cap a un altre model d’Església, que és més limitada en nombre de persones, però que dona més fruits amb l’esforç de tothom, comptant també amb la participació de les famílies», remarquen.

Fotografia: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom