bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 11 de juny de 2024

Fra Octavi demana cuidar i enriquir la fe cristiana en l’acte de cloenda de curs de l’ISCRG

Ahir dilluns, 10 de juny, al vespre, es va cloure al Seminari de Girona el curs acadèmic 2023/24 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. El programa va començar amb la Celebració de la Paraula a l’església, que va ser presidida pel bisbe de Girona, fra Octavi Vilà, concelebrada pel director de l’Institut, Mn. Josep Casellas, assistit pel diaca Mn. Joan Puig. S’hi van reunir professorat, alumnes, exalumnes i amics del centre educatiu.

En l'homilia, el bisbe va demanar cuidar i enriquir la nostra fe: «Les maneres de fer-ho són múltiples, cap excloent i totes elles complementàries. En primer lloc, tenim la pregària, que mai no hem de descuidar; pregària personal i pregària comunitària. En segon lloc, tenim el contacte directe amb la Paraula de Déu, un pou d’on brolla sempre aigua fresca, una aigua com aquella que Jesús prometia a la samaritana, una aigua de la qual qui en begui mai més no tindrà set, perquè es convertirà dintre d'ell en una font d'on brollarà vida eterna». Convidà a combinar aquesta fe amb l’estudi «i aquí, en aquest camp, la filosofia i la teologia hi tenen un gran paper. La fe no és producte del nostre intel·lecte, certament, la fe és un do, un regal de Déu. Però precisament perquè és un regal cal que en tinguem cura, cal que el cuidem, que procurem que doni sempre fruits», va assenyalar. També destacà el paper dels teòlegs com a pioners del diàleg de l'Església amb les cultures, «que ha d'afavorir l'acolliment de la Paraula de Déu per part dels homes de totes les nacions, races, pobles i llengües».

Seguidament, a l’Aula Dr. Estela del Seminari, el professor Jordi Bohigas, doctor en Història, va pronunciar una conferència titulada «Sant Martí Sacosta: de canònica a Seminari». Repassà la història de l’edifici del Seminari des dels seus orígens, tot primer com a església romànica, de la qual se’n conserven alguns elements. Successivament, esdevindria una de les primeres parròquies de la ciutat que, posteriorment, s’organitzaria com a canònica (comunitat de canonges) entre els anys 1164 al 1581, quan amb l’arribada de la primera comunitat dels jesuïtes acolliria un centre docent de gran nivell. A continuació, esdevindria caserna i, finalment, en el decurs del segle XX, seminari. També va fer memòria del Dr. Estela, que en fou rector, i del doctor Joan Busquets, així com d’alguns alumnes notables.

Va cloure l’acte el bisbe Octavi, qui destacà el sentit i paper que els seminaris han tingut, no només en les respectives diòcesis, sinó també en la cultura i la societat catalana. Per últim, va agrair al claustre de professors de l’Institut i als alumnes la feina feta durant el curs.

Més fotografies a la galeria d'imatges

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA