bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 17 de juny de 2024

Calella celebra la festa de Sant Quirze i Santa Julita

Aquest passat diumenge, 16 de juny, Calella va celebrar la festa de Sant Quirze i Santa Julita, patrons de la ciutat. A les 11 del matí va tenir lloc l'Ofici Solemne a l'església de Santa Maria i Sant Nicolau, que va ser presidit pel bisbe de Girona, fra Octavi Vilà i concelebrat pel rector de la parròquia, Mn. Cinto Busquet. Durant la cerimònia, set adolescents i dos adults de la parròquia van rebre el sagrament de la Confirmació de mans del bisbe i una altra persona adulta va rebre la primera comunió.

«Creure no és tant fàcil com pot semblar a primera ullada. No ho fou per sant Quirze i santa Julita. No ho fou ni tant sols per a aquells que escoltaven dia rere dia el Senyor», va afirmar el bisbe durant l'homilia, i va afegir: «Però Déu ho pot tot si nosaltres el deixem actuar. Ell traspassa portes, trenca cadenes dels qui són encadenats a les presons, com Pere i Pau. Travessa parets i es fa present allí on Ell vol i quan vol» (Descarregar homilia completa).

Unes hores abans, a les 8 del matí, a la capella de sant Quirze i santa Julita, s'havia fet la tradicional Missa de la Secretària, presidida enguany per Mn. Salvador Gras, fill de Calella.

Acabat l'Ofici, l'equip del consell parroquial i altres persones vinculades a la comunitat van compartir un dinar de germanor amb el bisbe, amb qui van tenir, a posterior, una estona de diàleg i testimoni. Ja a la tarda, la mateixa església va acollir un concert del Cor de Cambra Ciutat de Calella, sota la direcció de Joaquim Piqué, amb Núria Puigbó al violoncel i Jordi Ribell a l’orgue. Van interpretar peces de J.S. Bach, Anton Bruckner, Will Todd i Knut Nysted.

Fotografies: Parròquia de Calella i Jaume Forest

Cerca
Historial
imatge fons bottom