bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 21 de juny de 2024

Restauració de tres importants peces de la Catedral de Girona

El Capítol de la Catedral de Girona ha impulsat, darrerament, tres intervencions de restauració i conservació efectuades en importants peces del fons catedralici.

Tapa de la pica baptismal

La tapa original de la pica baptismal de la catedral va ser retirada a principis dels anys 90. Després d’aquest temps en desús se n’ha fet la restauració, que ha anat a càrrec de l’empresa de la restauradora Caterina Aguer Subirós. És una peça de fusta plana amb dotze costats de perímetre, coberta de cuir amb tatxes de coure i làmina inferior de zenc per protegir-la. Sembla datar del segle XVI i fa quasi dos metres d’amplada. Ha estat col·locada en el seu lloc original.

Retaule del Corpus Christi

Després de la primera fase de restauració del retaule -projecte conegut per la famosa troballa del vitrall medieval-, a finals del 2023 s’inicià la segona i última fase. Les tècniques han estat Idoia Tantull i Laia Roca, sota la supervisió del CRBMC. La peça ha recuperat els colors amagats sota una fosca capa de vernís i brutícia. El retaule, datat entre 1562 i 1570 i realitzat per l’escultor Antoni Coll i el pintor Perris de la Rocha, és un dels millors exemples d’obres renaixentistes de la col·lecció catedralícia.

Porta dels Apòstols

Finalment, entrat el 2024, s’ha iniciat la restauració dels batents de fusta de la Porta dels Apòstols. L’empresa 4Restaura, amb el suport i assessorament del CRBMC, s’ha encarregat del projecte que, entre altres passos, ha consistit en decapar la pintura verda contemporània que la cobria i en aplicar olis de protecció a la fusta. L’aparença final serà propera a la imatge que tindria en origen.

 

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA