bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 01 de juliol de 2024

500 diocesans i diocesanes al 57è Pelegrinatge de l’Esperança a Lourdes

Un total de 498 diocesans i diocesanes van participar, del 26 al 30 de juny, en el 57è Pelegrinatge de l’Esperança al santuari de la Mare de Déu de Lourdes. Enguany el lema ha estat «Que s’hi vingui en processó», fent referència a la petició que la Mare de Déu va fer a santa Bernardeta.

La delegació gironina va ser encapçalada pel bisbe de Girona, fra Octavi Vilà; el president de l’Hospitalitat de Lourdes a la diòcesi, Jaume Torrent, i el consiliari de l’Hospitalitat, Mn. Joan Baburés. Els participants provenien d’arreu de la diòcesi: 160 hospitalaris, 155 persones malaltes o amb mobilitat reduïda, 78 pelegrins, 68 joves, 18 persones de l’equip mèdic, 10 infants i 9 preveres i religiosos.

En l’homilia de la missa que va presidir el bisbe amb motiu de la festivitat de sant Pere i sant Pau va assenyalar que «podem creure que Jesús fou un home bo, algú que va fer el bé, que morí per una causa justa… però si la nostra resposta no va més enllà ens quedem curts, no acabem de copsar el centre de la nostra fe». I va afegir: «Amb la seva resposta, Pere ens dona la clau. Jesús és el Messies, el Fill de Déu, i encara dirà més quan un dia digui: Senyor a qui aniríem? Només vos teniu paraules de vida eterna (Jn 6,68)». Va proposar Pere i Pau com a models, així com a Maria: «Al llarg de la seva vida estigué sempre en un segon pla, humil de soca-rel i sempre atenta a escoltar la veu de Déu i a fer la seva voluntat».

Un cop de nou a Girona, el president de l’Hospitalitat, Jaume Torrent, manifestava que han tornat «amb la fe refermada i els ànims al màxim, amb ganes del pròxim any». També destaca que s'està treballant especialment en el relleu generacional del voluntariat i en el calendari d’activitats durant l’any. D'altra banda, informa que l’Hospitalitat gironina participarà, en els propers mesos, en els actes del Mil·lenari de Montserrat, en una trobada especial juntament en les altres hospitalitats catalanes.

Fotografies: Hospitalitat de Lourdes i Àngel Almazan (sortida de Girona)

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA