bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 10 de juliol de 2024

50 anys de la mort de Mn. Joan Pons i Ribas, primer rector de Sant Salvador d’Horta de Girona

El diumenge 7 de juliol, l'església de Sant Salvador d'Horta de Girona va acollir una missa en record dels 50 anys de la mort de Mn. Joan Pons i Ribas, qui va ser primer rector de la parròquia. La celebració va ser presidida pel bisbe de Girona, fra Octavi Vilà, i concelebrada pel vicari general, Mn. Lluís Suñer, aleshores vicari de la parròquia; Mn. Benet Galí, actual rector, i Mn. Josep Balateu, rector entre 1974 i 1978.

«De gent profètica, de veus profètiques, sempre n’hi ha», va assenyalar el bisbe de Girona durant l'homilia, i va afegir: «Segurament al llarg dels cinquanta anys i escaig d’història d’aquesta parròquia de Sant Salvador d’Horta n’ha passat més d’una, de veu profètica; més d’un ha tingut l’Esperit dins seu, un esperit que l’ha fet aixecar i li ha parlat, tal com ens ha dit el profeta Ezequiel». «Un profeta no és tal perquè ell s’ho cregui, tampoc per que d’altres el defineixin com a tal, ho és perquè actua i viu guiat per l’Esperit», va recordar també. En aquest sentit, va indicar que «a vegades tenim al costat veus profètiques que s’expressen de formes diverses: ara en uns moviments, ara en un Sínode, ara en els joves, ara en els grans; ens cal tenir sempre l’oïda atenta i el cor obert a aquestes veus i no pas descartar-les abans d’escoltar-les».

Tot recordant Mn. Joan Pons, el bisbe va assenyalar que «la seva prematura mort, als quaranta anys, el 8 de juliol de 1974, estroncà el que sens dubte hauria estat una tasca pastoral fructífera per a aquesta parròquia i per a tota l’Església de Girona. El Senyor sap el com i el perquè de coses que a nosaltres ens semblen incomprensibles, però, en aquest cas, testimoni de l’estima que aquí es guanyà és que el carrer on està ubicada porti el seu nom». I va afegir: «Una parròquia no és obra d’una sola persona, ni encara menys del bisbe que l’erigeix. Una parròquia és, per damunt de tot, una comunitat, una petita Església local, que amb l’aportació de cadascun dels seus integrants es va formant i es va consolidant. Entre tots formen l’Església».

Finalment, i adreçant-se als fidels presents a la celebració, el bisbe va demanar-los: «No perdeu mai els records dels vostres primers anys, són com un signe d’identitat que amb la memòria dels qui han servit aquesta comunitat parroquial, encapçalats per Mn. Joan Pons, són les pedres vives de la vertadera Església».

Descarregar la presentació que es va projectar durant la celebració

Cerca
Historial
imatge fons bottom