bisbat de girona
imatge fons top

Santuaris i cases d'espiritualitat

Santuari de la Mare de Déu del Vilar

En el terme parroquial de Santa Teresa (Blanes). Des de fa segles que el santuari del Vilar ha estat i és un referent cultural i religiós de primer ordre per la vila de Blanes i per la comarca. La llegenda popular explica que la troballa de la imatge va esdevenir-se el dia 5 d’agost de 1012, quan una jove pastora i serventa de la família Vilà, pasturava el ramat prop de la casa pairal. Diversos estudis sobre la talla romànica, fan pensar, però, que és una talla de la primera meitat del segle XIII. Des del segle XIV l’Obreria del santuari és la que es responsabilitza del manteniment i del que es faci al santuari. Avui està formada per representants de les tres parròquies de Blanes.
El capellà del santuari és el rector de la parròquia de Santa Teresa de Blanes. Contacte: Mossèn: 972 33 14 47 i 637 14 43 34 Santuari i botiga de records: 633 85 42 25, 627 55 50 71 i 872 00 10 96 Al costat del santuari hi viu una família que en té la custòdia i manté l’ermita oberta tot l’any.
Emplaçament: A la rotonda de la sortida de l’autopista del Maresma C-32, entre Blanes i Tordera, s’agafa el desviament cap a l’Urb. Sant Daniel-Santuari El Vilar. En arribar a l’ermita de Sant Daniel es deixa el camí asfaltat per agafar el de terra de la dreta fins arribar al portal de la finca del Vilar on hi ha l’ermita. Uns dos quilòmetres de recorregut.

Serveis

Botiga de records. El paratge de l’entorn, equipat de barbacoes i restaurant, no és del santuari sinó de la propietària de la finca on s’ubica. Restaurant, zona de picnic, reserva de taules i barbacoa 629 165 403
Calendari d'Activitats Santuari Jubilar: El Vilar ha estat elegit com un dels santuaris de la diòcesis en que es pot guanyar el Jubileu en aquest Any Sant de la Misericòrdia.
Celebracions: • Aplec, el dimarts de Pasqua. S’hi celebra una missa a les 11 h. i l’Ofici de la Festa a les 12’15 h. • Aplec de Sant Rafael amb el Vot de Vila. Es celebra el darrer diumenge d’octubre a les 13 h. • Festivitat de les Marededéus Trobades, 8 de setembre, a les 7 de la tarda.

Horaris

Aplec: Dimarts de Pasqua a les 11h i a les 12,30h.
Aplec de Sant Rafael: Vot de Vila. darrer diumenge d'octubre a les 13h

imatge fons bottom