bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 19 de desembre de 2014

La llibertat religiosa al món, en greu deterioració

La llibertat religiosa al món, en greu deterioració
La llibertat religiosa al món, en greu deterioració
La fundació pontifícia Ajuda a l'Església Necessitada publica l'Informe2014. Llibertat religiosa al món, que en constata l'empitjorament en 55 països, un 28% del total.

La fundació de la Santa Seu Ajuda a l'Església Necessitada ha presentat l'Informe 2014. Llibertat religiosa al món, que elabora cada dos anys. És una anàlisi completa i actualitzada sobre el compliment del dret a la llibertat religiosa (article 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans) en 196 països. Aquest informe, traduït a sis idiomes, és l'únic de la seva classe editat per una entitat de l'Església catòlica.

La principal conclusió d'aquest estudi és la constatació d'una greu i constant deterioració de la llibertat religiosa. Els atacs provenen majoritàriament del radicalisme islàmic, dels totalitarismes, dels nacionalismes radicals i del relativisme feroç que viuen molts països occidentals. En 55 països del món s'hi ha registrat un empitjorament de la situació, la qual cosa suposa un 28% del total mundial. La llibertat religiosa es vulnera de manera significativa en 82 països, gairebé la meitat de les nacions del món. Els cristians continuen sent la minoria religiosa més perseguida a tot el planeta, tot i que també s'ha registrat en els dos últims anys un alt grau d'enfrontament i discriminació entre musulmans.

Els 20 països on hi ha més persecució

A la llista d'estats amb les violacions més greus d'aquest dret fonamental, hi predominen els països de majoria musulmana. De fet, a la llista dels 20 països classificats en la categoria d’“alta persecució”, 14 d'ells pateixen persecució lligada a l’islamisme. Es tracta d'Afganistan, Aràbia Saudita, Egipte, l’Iran, l’Iraq, Líbia, Maldives, Nigèria, Pakistan, República Centreafricana, Somàlia, Síria, Sudan i Iemen. Als 6 països restants, la persecució està lligada a règims autoritaris. Es tracta d'Azerbaidjan, Xina, Corea del Nord, Eritrea, Myanmar i Uzbekistan.

La deterioració de la llibertat religiosa a escala mundial fa més urgent la necessitat que tots els líders religiosos proclamin alt i clar la seva oposició a la violència per motius religiosos. En aquest sentit, Javier Menéndez Ros, director d'Ajuda a l'Església Necessitada a Espanya, afirma que “la denúncia d'aquesta realitat de la persecució és una obligació moral tant per als governs occidentals com per als governs dels països que la infringeixen”. Aquesta institució insta també a la pregària i a fomentar iniciatives a favor de trobades interreligioses que ajudin a la convivència entre persones de diferents credos.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA