bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 22 de maig de 2018

Trobada d'escoles concertades de Girona i Salt

Trobada d'escoles concertades de Girona i Salt
Trobada d'escoles concertades de Girona i Salt
El passat dia 16 de maig les escoles concertades de Girona i Salt es van reunir l col·legi dels Maristes de Girona per compartir els seus projectes educatius. Hi van participar les escoles Bell-Lloc, Dr. Masmitjà, FEDAC Pont Major, FEDAC Salt, FEDAC Sant Narcís, La Salle, Les Alzines, Maristes, Escola Pia, Pompeu Fabra, Sagrada Família, Vedruna i Vilagran. Les 13 escoles participants són majoritàriament d’inspiració cristiana, amb sensibilitats diverses, i distribuïdes per tots els barris de les dues ciutats.

Aquest conjunt de centres atenen un total de 8.170 nois i noies des de la llar d’infants fins al Batxillerat i Cicles Formatius, és a dir el 35% dels alumnes de Girona i salt. D’aquests alumnes 7.236 estan escolaritzats en les etapes obligatòries d’Infantil, Primària i ESO. 1.307 són alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu. A les 13 escoles hi treballen, directament, un total de 806 persones.

Als diferents claustres assistents els varen acompanyar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Salt Isabel Alberch; el Secretari General de la FECC, el pare Enric Puig; Carles Camí, president de la Confederació de centres de Catalunya, i l’Inspector en cap dels serveis territorials de Departament d’Ensenyament a Girona, Josep Xirgu.

La trobada va acabar amb la ponència de Gregorio Luri Medrano “De l’Efecte Mateu a l’Efecte Flym”. Luri és mestre, llicenciat en pedagogia i doctor en filosofia. Ha treballat a la primària, secundària, formació de docents i universitat. Ha rebut els premis “Juan Gil Albert de Ensayo” i “Mejora tu Escuela Pública 2017”. És autor de dues dotzenes de llibres de pedagogia, filosofia i història.

El bisbe de Girona, Monsenyor Francesc Pardo, va ser l’encarregat de cloure l’acte. A banda de reclamar la unitat de les escoles concertades, va asegurar que "aquestes són del tot necessàries en una societat plural, democràtica i que vetlla per la llibertat en totes les seves dimensions”. Alhora, va destacar la importància de l’educació personalitzada i el desig de qualitat amb què treballen els equips docents d’aquests centres.
Cerca
Historial
imatge fons bottom