bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 07 d'octubre de 2019

Càritas i Justícia i Pau reclamen la feina digna per trencar el cercle de l’exclusió

Avui dilluns, 7 d’octubre Càritas, Justícia i Pau, i la resta d’entitats d’Església, reclamaran el Dret a una feina digna en el marc de l’iniciativa “Defensem el Treball Decent”. Aquestes entitats  denuncien, en un manifest conjunt, la dificultat d’accedir a feines que garanteixin la dignitat de la persona, mentre continua augmentant el nombre de treballadors i treballadores pobres. A més, recorden l’aposta comuna del juny passat durant la 108a Conferència de l’Organització Internacional del Treball, “d’aprofitar tot el potencial del progrés tecnològic i el creixement de la productivitat per aconseguir treball decent i desenvolupament sostenible, que permeti assegurar la dignitat, la realització personal i una distribució equitativa dels beneficis per a tothom”.

Els efectes de la precarietat laboral

En aquesta nova jornada en defensa del treball decent es posa el focus sobre els efectes negatius de la precarietat laboral, que es tradueix en “vides truncades, vulnerables i violentades de persones explotades i abusades per contractes temporals i eventuals, amb sous que no concorden amb les hores realitzades, sense seguretat en el lloc de treball i subjectes a una flexibilitat que acaba trencant la dimensió personal de les persones treballadores en impossibilitar una veritable conciliació entre treball, família, descans, participació social i oci”, segons s’apunta al manifest.

Les xifres a la diòcesi de Girona

Des del mes de gener, Càritas Diocesana de Girona ha atès 850 persones a través dels itineraris d’inserció, un seguit de projectes de l’entitat que tenen l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones ateses perquè puguin accedir a una feina digna, a través de la formació, l’orientació, o el seguiment personalitzat, entre d’altres. El nombre de dones ateses ha estat de 531 i el d’homes 294. Els projectes han aconseguit 165 insercions laborals en empreses d’arreu de la diòcesi. Fins a 10 insercions han estat mitjançant contractes indefinits i la resta temporals. 44 insercions són de jornades de menys de 30 hores setmanals.

Càritas aposta per la feina digna com a eina principal per sortir de les situacions d’exclusió social. Per això, tots els projectes de l’àmbit laboral es coordinen per oferir itineraris individualitzats a casa persona atesa.

La xapa contra la precarietat

Càritas i Justícia i Pau, promotores de la iniciativa al nostre territori, repartiran gratuïtament 500 xapes amb el lema “No més precarietat”, amb l’objectiu de fer més visibles les reclamacions de la jornada i la necessitat de defensar el Dret a la feina digna. Les xapes es poden recollir als serveis generals de l’entitat (Pujada de la Mercè, 8 de Girona) des d’aquest dilluns 7 d’octubre. Les entitats animen a fer difusió de la iniciativa prenent fotografies de les xapes i compartint-les amb l’etiqueta #NoMésPrecarietat des del dia 7 i durant tota la setmana.

A continuació podeu descarregar el Comunicat amb motiu de la Jornada pel Treball Decent elaborat per diferents entitats i moviments d’Església de Catalunya, entre els quals Pastoral Obrera, Càritas i Justícia i Pau. Descarregar aquí

Cerca
Historial
imatge fons bottom