bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 17 de novembre de 2022

Càritas reuneix 500 persones en la seva trobada diocesana a Banyoles

El pavelló de la Farga de Banyoles va acollir, el dissabte 12 de novembre, la vuitena edició de la Trobada diocesana de Càritas. Unes 500 persones d’una quarantena d’equips locals repartits arreu de la diòcesi van assistir a l’acte. La iniciativa, que se celebra cada dos anys, ha estat la primera gran trobada de Càritas Diocesana de Girona després de la pandèmia. La jornada va reunir de forma conjunta persones voluntàries, contractades i participants dels projectes de l’entitat, sota el lema “Som el que donem. Som Amor”, per mostrar tot allò que es regala i no es veu, com el temps, l’escolta, l’estima o l’acompanyament.

La vuitena Trobada de Càritas va ser un acte d'agraïment, i va voler ser també un regal per tota la feina feta pels equips durant aquests darrers anys de pandèmia. A més, es va generar un espai de reflexió on compartir coneixement i aprenentatges per afrontar les problemàtiques socials actuals. La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, va donar la benvinguda als presents, als quals els va manifestar que “els cors de Càritas no bategarien sense cadascú de vosaltres”.

El moment més destacat de la jornada va ser el de l’espai “Converses: L’aprenentatge a Càritas”, on es va reflexionar sobre les difícils circumstàncies viscudes durant la pandèmia i els aprenentatges davant l’augment de la precarietat a causa de la inflació. Segons el darrer estudi publicat aquesta setmana per la Fundació Foessa de Càritas sota el títol “El cost de la vida i estratègies familiars per abordar-lo” tres de cada deu llars no compten amb ingressos suficients per assolir unes condicions de vida dignes.

Jordi Solà, de l’equip d’Amer, va posar el focus en l’aprenentatge que ha deixat aquesta experiència: “la covid ens ha ensenyat que som fràgils i vulnerables, ens ha posat a tots per igual i per poder tirar endavant hem de sumar esforços”. Per altra banda, Toni Morales, de Banyoles, va voler destacar la part positiva de la seva vivència: “el confinament m’ha ensenyat a relativitzar els problemes”. Finament, Sònia Campos, de Lloret de Mar, va destacar una de les problemàtiques actuals més importants: “la pandèmia ha visibilitzat la importància de tenir cura de la salut mental i emocional, tant la pròpia com la de les persones que acollim i acompanyem”.

La jornada va seguir amb diverses exposicions d’experiències comunitàries, com els projectes S@ntir, l'Observatori Diocesà de la Pobresa i l'Exclusió Social, l’Espai amb Cor, la Càritas Jove, entre altres iniciatives. El final de la trobada va comptar amb un petit espectacle musical de la mà del Cor Gospel Girona. Amb Xavier Thió al capdavant, el grup de música espiritual i de gòspel va emocionar amb un repertori d’allò més especial escollit per l'ocasió.

La Trobada de Càritas va formar part dels actes per commemorar la Jornada Mundial dels Pobres que se celebrava aquell cap de setmana, impulsada pel papa Francesc. Càritas Diocesana de Girona es va sumar a les paraules del papa Francesc, que llançava una crida a la solidaritat enmig d’un món ferit per la violència i la guerra, i convidava a “compartir el poc que tenim amb aquells que no tenen res, per tal que ningú no pateixi”, i denunciant que “la pobresa que mata és la misèria, filla de la injustícia, l’explotació, la violència i la injusta distribució dels recursos”. 

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA