bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 26 de juny de 2023

Presentat l'instrumentum laboris per a la fase final del Sínode sobre la sinodalitat

El proper mes d'octubre tindrà lloc a Roma el Sínode convocat pel papa Francesc. Es tracta de la fase final d'un llarg procés d'escolta del poble de Déu a les Esglésies locals i de les etapes posteriors desenvolupades per part de les Conferències Episcopals i Assemblees Continentals. Fruit d'aquest treball, el passat dimarts, 20 de juny, es va presentar l'instrumentum laboris (DOCUMENT COMPLET), un document de treball per al discerniment dels participants de l'etapa de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode. No és un resum del camí recorregut fins ara, sinó el resultat del que s'ha après sobre la naturalesa de l'Església sinodal. El document consta d’un text i quinze fitxes de treball. Juntes reuneixen les claus del camí sinodal dut a terme fins ara.

Una consulta al poble de Déu al rang local va ser el punt de partida d'aquest document. Posteriorment, les diòcesis van recollir les conclusions i les van fer arribar a les Conferències Episcopals o Sínodes de les Esglésies Catòliques Orientals. Aquestes les van sintetitzar i les van enviar a la Secretaria General del Sínode a l'agost de 2021. Un cop analitzades els experts van elaborar el Document de Treball per a l'Etapa Continental (DTC) i aquest document va tornar a les Esglésies locals per poder confrontar-lo creant espais de diàleg a les set Assemblees Continentals.

La finalitat era identificar les institucions i les tensions prioritàries de cada continent amb el propòsit d'abordar-les a l'Assemblea del Sínode d'octubre d'aquest any. A partir del material que es va recollir durant la fase d'escolta inicial i els documents finals de les assemblees continentals, es va redactar l'instrumentum laboris que ara s’ha presentat.

Els tres temes centrals que estaran al centre dels treballs de l'Assemblea sinodal d'octubre del 2023 es relacionen amb les tres paraules que constitueixen el tema del Sínode: com créixer en comunió, acollint a tothom des de la fidelitat a l'Evangeli; la manera en què els batejats han d’exercir la corresponsabilitat en la missió comuna de l’Església; i l’articulació de dinàmiques i estructures que portin a una major participació en una Església sinodal i missionera.

Cerca
Historial
imatge fons bottom