bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 07 de novembre de 2023

Càritas Pla de l’Estany reclama una solució per a les persones que no poden accedir ni a dutxes ni aigua per a la seva higiene

Càritas Pla de l’Estany ha expressat la seva preocupació per la situació de les persones sense sostre que viuen a la ciutat i afirma que “a les penoses condicions de viure a la intempèrie, s’hi afegeix el fet de no disposar de dutxes per a la seva higiene”. Aquesta situació també l’estan patint i es fa extensiva a totes aquelles famílies que no disposen de subministrament d’aigua a la llar.

Fins a l’any 2020 aquest servei l’oferia directament Càritas als seus locals de la Muralla. Aleshores, la pandèmia de la Covid primer i més tard el trasllat provisional de l’entitat a la parròquia de Sant Pere a causa de les obres que s’han d’executar en aquest sector, ha provocat que des de fa tres anys aquestes persones no comptin amb un lloc on dutxar-se.

Des de Càritas Pla de l’Estany expliquen que “davant d’una situació com aquesta hi ha poblacions que han habilitat una part del pavelló municipal, durant uns dies i hores determinades a la setmana, perquè aquestes persones puguin fer la seva higiene i rentar la roba”.

En aquest sentit, l’entitat explica que tot i que Banyoles disposa de quatre pavellons municipals, aquesta opció ha estat rebutjada pel consistori sense que al mateix temps s’hagi donat cap alternativa.

A partir d’aquesta realitat, des de Càritas es reclama “una solució per aquests ciutadans. No poder rentar-se agreuja encara més les seves condicions de vida, afectant tant la seva salut com la seva dignitat”.

Cerca
Historial
imatge fons bottom